Ballıkayalar Kanyonu-Ballıkayalar Kanyonu Nerede

0
4205


Ballıkayalar Kanyonu-Ballıkayalar Kanyonu Nerede

Ballıkayalar Kanyonu, İstanbul’a yaklaşık bir saat uzaklıkta… İzmit sınırları içinde bulunan, göletleri, deresi ve şelalesiyle göz dolduran bu yemyeşil vadi, 1994 yılında tabiat parkı ilan edilmiş. Ballıkaya bölgesi, trekking ve dağcılık sporlarıyla ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir bölge… Ballıkayalar Vadisi uzunluğu 1.5 km. genişliği 40-80 m. arasında değişen kanyon görünümlü, dar ve derin kazılmış bir “Boğaz”. Vadinin yükseltisi kuzeyde ağız kesiminde 5-10 m. yükseklikte başlayıp, güneyde vadinin sonlarında, 80-100 m. yüksekliklere kadar çıkar.
İstanbul’a yakınlığının yanı sıra bu tür sporlara uyumlu doğası nedeniyle Ballıkayalar’a pek çok günübirlik tur düzenleniyor.

Ballıkaya Vadisi ; kuzeyden güneye, Gürgenden adı verilen ve vadi içerisinde “Ballıkaya Dere” adını alan bir akarsu tarafından, yakın jeolojik geçmişte kireçtaşları içerisinde gömülerek açılmıştır. Aynı dere, vadi çıkışından sonra ufak bir göl oluşturup, göl çıkışını takiben Tavşanlıdere adını alarak güneyde Marmara Denizi’ne kavuşur.

Tabiat parkı içinde konaklama tesisi bulunmuyor. Fakat kamp yapma şansınız var. Kanyonun en yüksek noktası ise, bu iş için ideal. Ballıkayalar’a gelirken, hele de mevsim sonbahar ise, fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın… Bölge içinde bulunan Ballıkaya deresi, göçmen kuşların uğrak yeri olduğundan ilginç enstantaneler yakalamanız işten bile değil!..

Ballıkayalar’a ulaşmak için E-5 karayolu üzerinden Gebze’ye, oradan da Tavşanlı köyüne doğru ilerleyin. Tavşanlı’yı geçip stabilize yolu takip etmelisiniz.

Nasıl Gidiliyor?

Özel aracınızla gidecekseniz, Gebze’den sonra Tavşanlı Köyü’ne sapıyor ve Ballıkayalar tabelasını takip ediyorsunuz.
Doğa Turu yapan acentalarla da gidebilirsiniz.
En güzel tarafı, bu doğa zenginliğinin, İstanbul’a sadece bir saatlik bir mesafede olması.

Kaynak : http://www.gezikolik.com/tr/Hafta_Sonu_Gezisi/Turkiye/KOCAELI/Ballikayalar_Kanyonu/e_1430.aspx

Önceki İçerikAyastefanos Antlaşması Ne Zaman İmzalanmıştır?
Sonraki İçerikDoutzen Kroes Kimdir-Doutzen Kroes Fotoğrafları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz