Badem Yağı Kreminin Cilde Etkileri Nelerdir?

0
1055

Badem Yağı Kreminin Cilde Etkileri Nelerdir?

Gerek lezzetli tadıyla gerekse cilde sağladığı faydaları ile beraber insanların vazgeçilmezi olan bademin yağından yapılan kreminin de faydaları saymakla bitmiyor.

Tarihsel geçmişi olan bademin modern teknolojik gereçler ile süzülen yağının çeşitli esanslar ile birleştirilmesi sonucu üretilen badem yağı kremi, fayda bakımından badem yağına eşdeğer olup, kullanım kolaylığı bakımından çok daha pratiktir. İçeriğinde bulunan yoğun A ve B vitaminleri cildi besler aynı zamanda içerdiği protein, şeker, amigdalin cildinizin bakımına katkı sağlayacaktır. Cilde onlarca faydası olmasına karşı yan etkileri yok denecek kadar azdır. Öyle ki çocuklara bile gönül rahatlığı ile uygulanabilir.

Özellikle cildi nemlendirici özelliği ile kuru ciltli kişilerin kullanılması tavsiye edilmekte. Cilt tipinizin kuru olduğunu, saçınızın sık kepeklenmesinden, dudak kenarlarınızda sık yaşadığınız kuruluk hissinden anlayabilirsiniz. Kişi kendinin en iyi teşhisçisidir, kullanıcıların büyük çoğunluğu pek çok ürünü denemiş olmalarına rağmen kuru ciltleri için en etkili sonucu badem yağı kreminden aldıklarını vurgulamaktadır.

Badem yağı kremi, cildin canlı görünüşlü, yumuşak bir kıvama gelmesine katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte deri altındaki dokuları besleyerek cildin erken yaşlanmasının önüne geçmektedir. Belirli periyotlarda kullanımı ile uzun dönemde cildin yaşlanma etkilerini azaltabildiği gibi yaşlı görünüşe bürünün deriyi de giderebilmektedir.

Cildin yaşlanmasını engellemesi, deriyi besleyen özelliği ile paralel olup, bu özelliği sayesinde doku üzerindeki tahrişlere de tedavi olarak uygulanabilmektedir. Özellikle cildin kuruması ile beraber ortaya çıkan deri tahrişlerinde işe yarar bir yöntem olarak uygulanabilir.

Özellikle kadın kullanıcılar, göz çevrelerinde oluşan morluklar ve cansız görünüşün etkilerini azaltmada badem yağı kreminin faydalarından yararlanmaktadır. Uzun dönem kullanımı ile beraber göz altı morluklarına da iyi geldiği söylenmektedir.

Görünen deri üzerindeki olumlu etkileri kadar görünmeyen bölgede bulunan, nispeten daha az hava alan saç derisinde de etkileri oldukça fazladır. Duştan önce kafa derisine masaj yapılarak yedirilen badem yağı, saç dökülmesine, kepeğe iyi geldiği söylenmektedir. Duştan hemen önce uygulanan ve on dakika kadar bekletildikten sonra bol su ile yıkanan deri, canlılığını sağlayarak saç derisinin beslenmesine katkı sağlıyor. Ancak uygulamanın belirli periyotlarda düzenli yapılması olumlu etki sağlanabilmesi açısından gerekli.

Önceki İçerikTürk Telekom Woops Paketleri
Sonraki İçerikDoğal Yollardan Boy Nasıl Uzatılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz