Doğal Yollardan Boy Nasıl Uzatılır?

0
1300

Doğal Yollardan Boy Nasıl Uzatılır?

Hemen herkesin kanıksadığı bir gerçek vardır, basketbolcuların boyları uzundur. Peki, hiç düşündünüz mü? Sizce bunca basketbolcu boyu uzun olduğu için mi bu mesleği tercih diyor, yoksa bu mesleğe yöneldikleri için mi boyları uzuyor? İki seçenek için de doğru diyebiliriz. Ancak ergenlik öncesi basketbol hareketleri gibi egzersizler boyun uzamasına katkı sağlıyor.

Boy uzatma egzersizleri ağırlıklı olarak omuzdan gücü alan egzersizler olarak karşımıza çıkıyor. Yaz aylarında sıklıkla yaptığımız bir spor olan yüzme, boy uzatma egzersizlerinin başında karşımıza çıkıyor. Özellikle ergenlik döneminde ve öncesinde uygulanan yüzme hareketi çocukların boy uzamasına katkı sağlıyor. Yüzmenin yanında bir noktada asılı kalmak, zıplamak gibi eylemler de boyun uzamasına katkı sağlıyor. Özellikle zıplama ve asılı kalma basketbol da uygulanan hareketlerden olmakla birlikte örtüşmesi açısından çocukların ergenlik döneminde basketbola yönelmeleri önemli.

Zıplama egzersizinin boy uzatmada tam performans sağlaması için, ayak bileklerinin özellikle kalçalara değecek kadar şiddetli zıplamalar şeklinde yapılması gerekmekte. Ayrıca sık sık kendini tekrar etmeli ve günlük düzenli yapılmalı. Günde 20’şerlik periyotlarda, sabah öğle akşam toplamda 60 zıplama önerilebilinir. Bu sayıyı her haftada bir defa günlük beş artış şeklinde arttırmanızı önerebiliriz.

Asılı kalmak, üç ya da dört dakikalık, beş dakika dinlenildikten sonra tekrar edilecek şekilde günde toplamda dokuz defa, üçer partlar halinde yapılabilir. Yüzmede ideal olan omuzlardan güç alınarak yapılması. Eller uzatılabilindiği kadar ileri atılmalı ve destek tümüyle omuzlardan karşılanmalı. Bir başka boy uzatma egzersizi olarak gerilmeyi de öneririz.

Egzersizler kadar beslenme de önemli. Büyüme hormonu olan STH, besinler ile desteklendiğinde boy uzamasına katkı sağlıyor. Özellikle ergenlik dönemi öncesinde bol süt ürünleri tüketilmeli. Günlük her sabah yumurta, süt ve peynir kahvaltıda eksik olmamalı. Ara öğünlerde bol sebze ve yoğurt tüketilmeli. Alınan gıdaları yakmak da önemli, çocuklar bu dönemde çok kilo alabilir bu yüzden spora yönlendirilmelidir. Akşam yatmadan önce de süt tüketmeliler.

Gıdalara ve egzersizlere ek olarak uyku da büyük önem arz ediyor. STH hormonunun uyurken salgılandığı söylenmektedir bu yüzden ergenlik dönemindeki çocukların özellikle akşam 10 ile sabah 6 saatleri arası mutlaka uyumaları gereklidir. Tüm bunlar boy uzamasına katkı sağlayan doğal yöntemler olarak karşımıza çıkıyor.

Önceki İçerikBadem Yağı Kreminin Cilde Etkileri Nelerdir?
Sonraki İçerikKas Yaparak Kilo Nasıl Alınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz