Kas Yaparak Kilo Nasıl Alınır?

0
941

Kas Yaparak Kilo Nasıl Alınır?

Eğer altında yatan bir rahatsızlığınız yoksa, kas yaparak kilo almanız son derece kolay. Aslına bakılırsa kas yapmak zaten kilo almak demektir. Beslenmenize ve yaptığınız egzersizlere dikkat ederseniz kas yaparak kilo almanız son derece kolay.

Öncelikle egzersiz konusuna değinmek istiyoruz. Her vücut tipi için ideal egzersiz programı farklı olması sebebiyle bu konuda bir profesyonelden destek almanız gerekmektedir. Bu yüzden mahallenizde, okulunuzda bir spor kulübü varsa kendinize özel bir spor programı yazmalarını rica edebilir ya da bu kulüplerde bütçeniz yettiğince bir programa başlayabilirsiniz.

Kas yapabileceğiniz bir programa koyulduktan sonra gelelim beslenmeye. Beslenmede önceliğiniz protein olmalı. Özellikle kilo almayı hedefleyenler proteine kaba tabirle abanmalı. Protein bakımından zengin yiyecekler, kırmızı et, beyaz et, yumurta ve sebzeler. Gelişigüzel bir beslenme alışkanlığı, kaş yapıyorum derken göz çıkarmanıza spor yaparken kilo vermenize sebebiyet verebiliriz. Bu yüzden başarılı bir gıda programını sizler için ele alıyoruz.

Sabahları mutlaka yumurta tüketilmeli. Yumurtanın yanında, peynir ve zeytin gibi gıdalar alınmalı. Herkesin ideal oranı farklı olmakla birlikte ortalama bir insan için, sabahları bir adet yumurta, bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, 13-15 çekirdek tüketilebilir. Kahvaltıdan sonra bir su bardağı süt içmenizi tavsiye ederiz. Kahvaltınızı çayla değil, meyve suyu ile yapmalısınız. Kahvaltı sonrasında iki adet, ikisinin de birbirinden farklı olması şartıyla meyve tüketilmelidir.

Öğle aralarında hafif meyve ve sebze ağırlıklı beslenilmelidir. Sandviç tarzı yiyecekler ile hafif bir öğün geçirmeli, akşamki mideyi yoracak yiyecekler öncesi midenizi dinlendirmelisiniz.

Akşam yemekleri, proteine yükleneceğiniz öğünler olacak. Et ağırlıklı besleneceğiniz bu yemeklerde her gün kırmızı et, ya da her gün beyaz et şeklinde gitmemelisiniz. Bir haftada, iki kere balık, iki kere tavuk, iki kere kırmızı et, bir gün de karbonhidrat ağırlıklı beslenebilirsiniz. Özellikle, günlük sporunuzu yaptıktan yaklaşık bir saat kadar sonra et türü protein ağırlıklı besinleri alabilirsiniz. Böylece, spor ile yakılan yağların yerine zorlanan kas dokuları, aldıkları proteinleri direkt kasa dönüştürebilir. Tabi, protein alımlarınızı spordan sonra vücudunuz tam dinlendikten sonra yapın ki, kalbiniz yorulmasın.

Önceki İçerikDoğal Yollardan Boy Nasıl Uzatılır?
Sonraki İçerikSağlık Bakımından Yararlı Olan C Vitamini Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz