Ahmet Hakan Kimdir?

0
1282

11 Ağustos 1967 yılında Yozgat’ta doğan Ahmet Hakan’ın babası Silivri eski müftüsü Hamdi Coşkun’dur. Ahmet Hakan’ın çocukluğu, babasının memuriyeti dolayısı ile Ağrı, Amasya, Çanakkale ve Balıkesir’de geçmiştir. Lise dönemlerinde Mavera Dergisi’ne abone oldu ve dergiyi takip etmeye başladı. Başta edebi kitaplar olmak üzere kitaplara aşırı düşkündür. İmam hatip lisesinden mezun olduktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne başladı. Üniversite döneminde yazmış olduğu hikayelerin birkaç tanesi Yedi İklim Dergisi’nde de kendine yer bulmuştur. 1993 ve 1994 yılları arasında TGRT bünyesinde muhabir olarak çalışan Ahmet Hakan, burada “Yankı” isimli haber programını yapan ekibin de içerisinde yer alıyordu.

Kanal 7’nin kuruluş aşamasında buraya muhabir olarak geçiş yaptı. Aynı kanalda bir süre boyunca muhabirlik yapan Ahmet Hakan, daha sonrasında aynı kanalın 1995 – 2003 yolları arasında haber müdürlüğü ve ana haber spikerliğini de üstlendi. Bu kanalda İskele Sancak programını hazırlayıp sunarken daha sonrasında buradaki bazı bölümleri kitap haline getirerek okuyucuları ile buluşturdu. 2004 yılında ise Kanal 7’deki görevinden istifa etti. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan Ahmet Hakan, sonrasında Sabah gazetesinde en son olarak da Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığına devam ediyor. 2005’ten günümüze kadar CNN Türk kanalındaki tartışma programı “Tarafsız Bölge”nin sunuculuğunu yapan Ahmet Hakan’ın ayrıca “Neden Milliyetçilik?”, “Çeteler, Mafya ve Siyaset”, “Sivil, Dayanılmaz Bir Yürek” isimli kitapları bulunmakta.

Önceki İçerikAndroid için En İyi Arama Uygulamaları
Sonraki İçerikiPhone 6s Kılıf
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz