Kiev Nasıl Bir Şehir

0
633

Kiev Nasıl Bir Şehir?
Tatil ve gezi planlarınızı bahar ayları için düşünüyorsanız Kiev sizin için mükemmel bir seçenek olabilir. Kiev,  öncelikle Ukrayna’nın başkentidir. Karasal iklimi tüm şehri sarar, bu yüzden yazları nemli ve kışları ise biraz soğuktur. Bu yüzden tam bir bahar tatil planı için uygun bir yerdir.

Vize ve Pasaport ile Uğraşmak İstemiyorsanız
Kiev tam size göre.  Çünkü pek çok Avrupa ülkesinde bu iki şart aranmakta ve açıkçası seyahat planlarında bir engel teşkil etmektedir. Yakın zamanlarda yapılan anlaşmalar çerçevesinde artık bu ikisine ihtiyacınız olmayacak ve sadece kimlik kartınız ile giriş yapabileceksiniz.

Tarihi Seviyorum
Derseniz eğer, şehirde pek çok tarihi ve kültürel yapı bulunmaktadır. Özellikle şehir Sovyet Birliğinden kalma yapıları ile çevrilidir. Tarihe bakacak olursak, Rusya ve Beyaz Rusya olmak üzere iki önemli devlete de başkentlik statüsünde ev sahipliği yapmıştır. Müzeleri ile de vaktinizi güzel harcayabileceğiniz bir seçenek sunmaktadır.

Kolay Ulaşım
İstiyorsanız, İstanbul’dan bir uçakla hemen buraya inebilirsiniz. Hem de 2 saat gibi cüzi bir zaman içerisinde. Aynı zamanda fazla bir saat farkı da yaşamıyorsunuz. İstanbul’a göre sadece 1 saat geride olan bu şehirde günlük yaşantınız etkilenmeden keyifli vakit geçirmeniz mümkün olacak.

Güvenlik
Mi? Avrupa’nın bir çok ülkesi ile kıyasladığınızda gayet güvenli bir şehir. Gece saatlerinde bile güvenle dışarıda dolaşabilirsiniz. Henüz yakın zamanda bir savaştan çıkmış olsa da kolay kolay bu izlere rastlayamazsınız.

Gecem Gündüzüm Olsun
Diyorsanız, eğlence sektörünün gece hayatı da sizleri etkileyecek. Hatta hava karardıktan sonra pek azdır sokakta insan bulabilmeniz. Çünkü eğlence mekanları bu saatlerden sonra dolup taşar.

Ukrayna denilince %80’i kadın gibi söylentilere pek kulak asmayın. Ama yine de kendilerine bakan bir nesil akıp gidiyor. Ayrıca yolda durdurup adres sorduğunuzda da samimi bir cevap alırsınız.

Önceki İçerikYanma Odası Nasıl Çalışır
Sonraki İçerikEkmeklerin Küflenme Sebebi Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz