Ekmeklerin Küflenme Sebebi Nedir

0
840

Ekmeklerin Küflenme Sebebi Nedir?
Ekmek şüphesiz ki her sofranın olmazsa olmazıdır. Her ne kadar türlü türlü yemek seçeneği olsa dahi ekmeksiz bir sofra neredeyse göremezsiniz. Çünkü ekmek yemek bizlerde psikolojik bir süreç haline gelmiştir. Yani ekmek midede tokluk hissiyatı yarattığından  ekmeksiz kalktığınız sofradan çoğu zaman doymamış hissi ile kalkarsınız. Ayrıca büyüklerin de psikolojik telkinlerini unutmamak lazım, bizleri çocukluktan bu yana bu psikolojiye hazırladılar. ‘’Ekmek yemezsen büyüyemezsin’’ ya da ‘’ kilo alamazsın, gelişemezsin ve yahut doyamazsın’’ gibi telkinleri bizlerin aklına her zaman kazınmıştır. Çoğunlukla bu nedenden ötürü olsun ekmek bizlerin her zaman 1 numaralı olmazsa olmaz ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir.

Her ne kadar ekmeğe hayatımızda çok ihtiyaç duysak ta bir o kadar israfını yaptığımız yine ekmek olur. Çünkü ekmeğin yapılış malzemesi de hassastır. Bu yüzden ekmeği koruyabilmeyi doğru düzgün başaramayız. Bu yüzden de ekmekleri devamlı küflendiririz. Bundan dolayıdır sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünyada da ekmek israfı çok yapılmaktadır. Nasıl ki Çinlilerde yedikleri pilav tabağının üzerinde bir tane bile bırakmamayı öğrenmişlerse bizlerin de ekmek tüketiminde bunun bilincine erişmemiş gerektiği bir kesindir.

Evet, ekmeğin yapılan maddesinden ve sonraki saklama koşullarında dikkat etmemiz gereken çok nokta var. Her birini bilmek kolay ama uygulamak ise genellikle zor. Ekmek sıcak ve nemli ortamlarda çok çabuk değişen bir yapısı vardır. Bizler genellikle ekmeği olabildiğince çok taze kalmasını düşünerek poşetlere hapsederiz. Ancak poşetlere giren ekmek içeride bir süre sonra nem oluşturacağından bozulma ihtimali de bir o kadar artacaktır. Çünkü havada bulunan bakteriler her zaman sıcak ve nemli ortama bayılırlar. Yani siz aslında ekmeği koruyacaz derken daha çok bakterileri düşünmüş oluyorsunuz.

Önceki İçerikKiev Nasıl Bir Şehir
Sonraki İçerikCNN Türk Whatsapp İhbar Hattı Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz