2017 Pasaport Harç ve Cüzdan Ücretleri

2
1497

2017 Pasaport Harç Ücreti
Pasaport nedir, neden alırız, pasaport ücretleri ne durumda, ne kadar süre ile pasaport çıkartmalıyız, hangisi daha karlı, gibi soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Yaşadığımız ülkede nasıl ki herkesin bir kimlik kartı varsa, pasaport ta yurt dışında gideceğim yerde kullanacağımız kimliklerimizdir. Pasaportlar olmadan ( bazı ülkelerde bu durum geçerli değil ) yurt dışına çıkamayız. Bu yüzden pasaportun önemi büyüktür.

Standart olarak pasaport çıkartma süreleri vardır. Bunlar 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl ve 10 yıl olarak belirlenmişlerdir. Benim işim kısa, 40 yılda bir yurt dışına çıkıyorum az ve öz bir şey alayım param cebimde kalsın, sonrasında lazım olursa çıkartırız derseniz tabi ki kısa sürelik olan 6 aylık seçeneğini tıklayabilirsiniz. Ama genellik olarak en yüksek limiti almak tercihtir. Çünkü her defasında bunun için ayrıca bir zahmet vermek zorunda kalmazsınız. Ayrıca her yıl zamlanan pasaportları da bir kere uzun vadeli alır ve arkanıza atarsınız. Yani 10 yıllık seçeneğini almak daha faydalı olacaktır. Daha yüksek ücret ödeyeceksiniz belki ama cüzdanınızda bir güven olarak ta kalabilir. Sonuç olarak sizin tercihiniz bu.

Şimdi bu pasaportlarda pasaport ücretinin yanında bir de defter ücretine tabii tutuluyorsunuz. Ne işe yarar ne diye para kesilir tam bir soru işareti. Pasaport defter ücreti genel bazda sabittir ve hangi seçeneği alırsanız alın aynı parayı ödersiniz. 94.00 TL tutarında bir ücreti vardır. Son olarak gelelim Pasaport ücretlerinin seçeneklere göre dağılışına. Bu sene ki ücretlerin dağılımı aşağıdaki gibi şekillenmiştir.

Süre Harç
6 AY 120.10 TL
1 YIL 175.50 TL
2 YIL 286.40 TL
3 YIL 406.70 TL
10 YIL 573.10 TL

Önceki İçerikAvrupa’nın En Büyük Limanı Rotterdam Limanı
Sonraki İçerikBenzinli Motor Nasıl Çalışır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

  1. Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz