Avrupa’nın En Büyük Limanı Rotterdam Limanı

0
1006

Avrupa’nın En Büyük Limanı Rotterdam Limanı
Dünya haritasına baktığımızda Rotterdam Avrupa’nın sol üst tarafında yer alan İngiltere’ye ve açık denizlere yol açan bir liman şehridir. Ve Avrupa’nın tüm kargo taşımacılığı neredeyse bu limandan yapılmaktadır. Bu bakımdan oldukça önemli olan bu limanın ülke ekonomisine katkısı da azımsanmayacak kadar büyüktür.

Rotterdam, coğrafi konumuyla büyük bir avantaja sahiptir. Tüm Avrupa’nın kargo ve diğer taşımacılık ihtiyacı bu şehirden yapılmaktadır. Tabi yıllar geçtikçe Avrupa’nın nüfusu artmaktadır. Bununla beraber taşımacılıktaki artış da beklenen düzeyden fazla olacağı beklenmekteydi. Ve bu trafik yılda yaklaşık olarak 14 milyon konteynır kadardır. Limanın belli bir kapasitesi vardır. Ancak yılların bu kadar yük getirmesi yeni bir projeye imza atmalarını da sağlamış oldu. Tabi bu proje biraz da Hollanda’nın %20’lik bir kısmının deniz seviyesinin altında olmasından kaynaklı, su ile nasıl baş edeceklerinin de bir göstergesi olarak, Dünyanın en büyük kara kazanma projesini hayata geçirmişlerdir.

Hollanda yapacağı liman ile liman trafiğinin o zamanlarda artan 3 katlık baskısını azalmak için bu projeyi hayata geçirdi. Bu proje ile deniz doldurularak yeni ve geniş bir liman elde edilmeye başlandı. Yaklaşık olarak 7 milyon 700 bin m2’lik bir alan kazanmış oldular. Çünkü dünyanın en büyük kargo gemilerinin 400m’yi bulması bu projenin gerekliliğini de bir o kadar anlamlı hale getiriyordu.

Önceki İçerikSinematerapi Nedir
Sonraki İçerik2017 Pasaport Harç ve Cüzdan Ücretleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz