Türk Telekom TT175 Format Nasıl Atılır

8
7826

Son zamanlarda en çok karşımıza gelen cihazlar bildiğiniz gibi operatör cihazlarıdır. Genel olarak ise aynı yapıda olan bu cihazlar ise belli başlı büyük üreticiler tarafından farklı tasarımlarda ve benzer özelliklerde karşımıza gelmektedir. Son olarak ise üretilen cihazlardan biriside Türk Telekom tarafından üretilen ve Avea ile ortak satışa sunulan TT 175 cihazıdır. TT 175 fiyat ve performans olarak gayet kullanıcı dostu olan bu cihaz geçtiğimiz günlerde bayilerden satışa sunuldu. Diğer cihazlarda olduğu gibi TT175 modeli ilk kullanıcı için iyi bir cihaz diyebiliriz. Bildiğiniz gibi TT175 Türk Telekom firmasının ilk akıllı telefonudur. O yüzden bu modelinde gayet güncel özellikler ekledi ve satışa sundu.Türk Telekom TT175, yakın bir süre içerisinde Türkiye pazarında satışa sunulacak. Yepyeni akıllı telefonun satış fiyatı ise 899 TL olarak belirlendi!

TT175 – Teknik Özellikler
Ekran: 5,5 inç Full HD
Kamera: 13 MP arka / 5 MP ön
Hafıza: 2 GB RAM /16 GB Dahili Hafıza
Batarya: 3.000 mAh
İşlemci: 1.3 GHZ 8 Çekirdekli İşlemci
Bağlantı: 4.5G Uyumlu
Boyutlar:155.3mm X 77,2 mm X 8,55 mm, 160gr
Renk Seçeneği: Silver, Dark Grey, Gold
Diğer: Metal gövde, Parmak izi okuyucusu, Kişiselleştirilebilir Özel Arayüz

Türk Telekom TT 175 diğer üretilen cihazlar gibi Android işletim sistemine sahiptir ve genel olarak yavaşlama yada donma gibi durumlar doğasında vardır diyebiliriz. Bildiğiniz gibi en pahalı android cihazlarda da bu gibi donmalar zaman zaman olmaktadır ve bu gibi durumlar için ise hızlandırma, performans arttırıcı uygulamalar ile sistemdeki bu sıkıntıları çözmeye çalışabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda ise bu işlemler işe yaramayacaktır ve format atmak-sıfırlamaktan başka çareniz kalmayacaktır.
Peki hangi durumlarda format atılabilir

1-Sistemsel yavaşlamalar ya da zararlı dosyaların telefonunuza girmesiyle ;
2-Ekran şifresini ya da desen kilidini unuttuğunuz zaman
Bu iki durumda da sıfırlama ya da format işlemini uygulayarak sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. Tabi burada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.
Eğer desen kilidi ya da ekran şifrenizi varsa format atma işleminden sonra cihazda bulunan tüm bilgileriniz silinecektir ve ilk günkü gibi kullanmaya başlayacaksınız. Format işleminden önce ise cihazın şarj durumunu kontrol etmelisiniz. Yani en az yüzde 50 olarak şarjınız olmalıdır. Aksi halde cihazda kalıcı hatalar olabilir ve açılmayabilir.

Peki TT175 cihazına nasıl format atılır ya da format atmak için neler yapmalısınız..
Bu işlemi ayarlar bölümünden yapmak istiyorsanız izleminiz gereken yol şu olacaktır.
Ayarlar >> Kişisel Veriler >> Fabrika Verilerine Sıfırla demeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra cihaz kapanacaktır ve hiçbir şekilde cihazın tuşlarına basmayınız. Daha sonra ise açılacaktır ve cihazı satın aldığınız ilk gün gibi karşınıza gelecektir.

Diğer bir format atma yöntem ise desen kilidi yada ekran şifresi durumlarında yapılamaktadır.
1-Cihazınızı tamamen kapatınız
2- Ses Yükseltme ve Güç tuşuna aynı anda basınız e basılı tutmaya devam ediniz.
3-Ekranda logo görüldüğü zaman ise ses yükseltme tuşunu bırakınız ve güç tuşuna basılı tutmaya devam ediniz.
4-Ekrana resetleme bölümü gelecektir. Buradan wipe data/factory reset bölümüne gelerek Güç tuşu ile onaylayınız. Daha sonra ise son işlem olarak Yes-Delete All User Data ve Reboot System Now olarak işlemi tamamlayınız.

Bu iki işlemde de cihazda bulunan tüm bilgiler silinecektir. Sadece dikkat etmeniz gereken durumlar ise yukarıda yazdığımız gibi şarj durumudur. İşleme başlamadan önce şarjınızı kontrol ediniz ve en az yüzde 50 olmasına dikkat ediniz.

Önceki İçerikVodafone Altın Tarife Nasıl Yapılır
Sonraki İçerik4.5 G’ye Nasıl Geçilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

8 YORUMLAR

  1. bilgiler gayet açık ve iyi babama bu cihazdan aldık ama kamerasında ufak sorunlar var format işleminden sonra düzelir sandım ama olmadı..Sizce ne yapmam gerekiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz