Oppo Cihazlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

0
219

Xiaomi marka cihazlardan sonra Oppo marka cihazlarında ülkemizde yüksek satış rakamlarına ulaşması cihazlar için kullanıcılar tarafından daha çok özelliklerini kullanmakta merak edilmeye başlandı. Genel olarak en çok kullanılan özelliklerden biriside istediğimiz bir bölümün ekran görüntüsünü almak yada ekran videosunu almak oldu diyebiliriz. Bu ekran görüntülerini anlık olarak kayıt edebilir ve istediği uygulama üzerinden istedikleri kişiler ile paylaşabilir. Peki Oppo cihazlar ekran görüntüsü alma işlemi aynımı evet aynı arkadaşlar.. Oppo RX17 Neo ekran görüntüsü alma, Oppo A5S ekran görüntüsü alma, Oppo AX7 ekran görüntüsü alma veya Oppo A5 2020 ekran görüntüsü alma işlemleri aynı şekilde kolayca yapılabiliyor.

O zaman şöyle yapalım ve Oppo A5S model bir cihazımız olduğunu düşünelim ve ekran görüntüsü almak istediğimizi farzedelim.. Dediğimiz gibi bu işlem için farklı bir uygulama kullanmadan cihaz içerisinde bulunan ekran görüntüsü yakalama özelliği kullanarak ekran görüntüsü alabilir, düzenleyebilir ve istediğimiz gibi paylaşabiliriz.

1- Ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekran bölümüne geliniz.
2- Daha sonra ise güç tuşunu ve ses kısma tuşunu aynı anda bir saniyeliğine basılı tutunuz.
3- Deklanşör sesini duyduktan sonra veya ekranınız kararıp eski haline geldikten sonra ekran görüntüsü aldığınız bölümü görmüş olacaksınız.
4 Bu aldığınız ekran görüntüsü galeri bölümüne kayıt edilecektir.

Diğer bir ekran görüntüsü alma yöntemi ise üç parmak hareketiyle ekran görüntüsü almaktır. Tabi ilk olarak bu özelliğin aktif olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Ayarlar > Akıllı Kolaylık > Jest ve Hareket yolunu izleyin ve 3 parmakla ekran görüntüsü özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.
1- Ekran görüntüsü almak istediğiniz bölümüne geliniz
2- Daha sonra ise Üç parmağınızı da ekrana dokundurun ve yukarıdan aşağıya hızlı bir biçimde kaydırın.
3- Deklanşör sesi, telefon titreşimi veya ekranın kararıp yerine gelmesinin ardından Ekran Görüntüsü alınmış olacaktır.

Önceki İçerikXiaomi Redmi Note 9S Ekran Görüntüsü Alma
Sonraki İçerikOptik Görüntü Sabitleme (OIS) Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz