Optik Görüntü Sabitleme (OIS) Nedir

0
274

Optik Görüntü Sabitleme (OIS)
EIS’den farklı olarak yazılımsal değil donanımsal bir görüntü sabitleyici olan OIS, telefonlarda bir süredir olan özelliklerden bir özelliktir. Telefon ile fotoğraf çekimi esnasında elin titremesi sonucu oluşan bulanıklığı engelleyen OIS, kameranın yazılımı ile uyumlu bir şekilde çalışır.
Optik Görüntü Sabitleme (OIS) Nedir?
Telefonun donanımında bulunan optik görüntü sabitleme, fotoğrafların bulanıklığını gideren bir kamera özelliğidir. Telefonlarda daha net, daha iyi, daha keskin ve kaliteli fotoğraflar çıkmasına yardımcı olur. OIS yani optik görüntü sabitleme, birçok fotoğraf meraklısı insanın telefonlarda aradığı bir özelliktir. Bu nedenle ise OIS’i bulunan telefonlar daha çok tercih edilmektedir.

Optik Görüntü Sabitleme (OIS) Neden Kullanmalıyız?
Gerek sosyal medya için gerek anı biriktirmek için çektiğimiz fotoğrafların daha kaliteli olmasını hepimiz isteriz. Ve bu fotoğrafları daha kaliteli ve daha net yapan OIS’i kaliteli fotoğraflar için kullanmalıyız. Bu özelliği bulunan telefonları ise bir fotoğraf severseniz ve sürekli fotoğraflar çekiyorsanız kesinlikle telefonda aramalısınız. Ve bu özelliği olan bir telefon hesaplarınıza uyuyorsa kesinlikle tercih etmelisiniz.

Optik Görüntü Sabitleme (OIS) Teknolojisi Olan Telefonlar:
Optik Görüntü Sabitleme özelliği bulunan tonla telefon bulunmaktadır. Bu telefonlardan tümü kağıtlara sığmayacak düzeyde olsa da birçoğunu söylemek mümkündür. Samsung Galaxy S20 Ultra, Oppo Find X2, Samsung Galaxy S20+, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi 10, Samsung Galaxy Note 10+ (Plus), Huawei Mate 30 Pro, OnePlus 8, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10, OnePlus 7T, Oppo Reno 10x Zoom, iPhone 11, iPhone XS Max, Samsung Galaxy S9+ (Plus), Oppo Reno 3 Pro, Huawei Mate 10 Pro, iPhone XR, Samsung Galaxy Note 8, LG V30+ Plus, iPhone X, HTC U11, LG G6, ZTE Axon 7, LG V20, Asus Zenfone 4, Microsoft Lumia 950XL, HTCC U Play, Huawei P8, Lenovo Vibe Shot, Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 920, Honor30 Pro, Google Pixel 3, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Motorla Nexus 6, gibi sayısız telefonda bu özellik bulunmakta ve teknoloji devleri tarafından da kullanılmaktadır.

Önceki İçerikOppo Cihazlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır
Sonraki İçerikQualcomm Quick Charge 4.0 Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz