Qualcomm Quick Charge 4.0 Nedir

0
330

Qualcomm Quick Charge 4.0
2016 yılının Kasım ayında duyurulan qualcomm quick charge 4.0’ın ne olduğunu çoğu insan merak etmekte. Telefonlar için büyük bir teknoloji çağı atlatan bu ürünün faydaları ise çok önemli.
Qualcomm Quick Charge 4.0 Nedir?
Bu ürün telefonların hızlı şarj olmasına yardımcı olmaktadır. Ancak 4.0’ı diğer hızlı şarj ürünlerinden ayıran ise 15% daha hızlı şarj etmesi, 3°C daha serin şarj etmesi, 30% daha verimli şarj etmesi, çift şarj yeteneği, daha gelişmiş güvenlik ve akıllı termal dengeleme özellikleridir. Bu özellikler ile Qualcomm Quick Charge 4.0 birçok konuda fazlasıyla fayda sağlamaktadır. Akıllı termal dengeleme fazla sıcaklıkta kısa devrenin önüne geçiyor. Böylece cihaz olası bir yüksek sıcaklıkta kısa devre yapmaktan kurtuluyor

Qualcomm Quick Charge Neden Kullanmalıyız?
Telefonunuzun şarjını yaklaşık 5 dakika içerisinde tamamen doldurabilen bu hızlı şarj özelliği büyük ilgi çekiyor. Gündelik hayatta artık çoğu işi telefondan yapan insanlar şarjları bittiğinde ise birçok işi erteleniyor. Ancak bu hızlı şarj özelliği ile 15 dakikada şarj olan telefonunu uzun süre tekrardan kullanabiliyor. INOV teknolojisi sayesinde bataryanın sıcaklığı hakkında bilgi edinebiliyor. Eğer batarya çok ısınırsa kullanıcının müdahalesine gerek kalmadan şarj etme durumunu cihaz kendisi ayarlıyor. Bu da harika bir olay.

Qualcomm Quick Charge 4.0 Teknolojisi Olan Telefonlar:
Burada bu teknolojiye sahip tüm telefonları söyleyemesek de Xiamoi 8 Pro, Xiaomi 8, Xiaomi 8 Explorer Edition, Xiaomi Mi Mix 3, Xiaomi  Pocophone F1, Xiaomi Mi A2, Razer Phone 2, Razer Phone, Smartsian R1, ZTE AXON Pro9, Nubia Z17, Nubia Z18, LG V40 ThinQ, LG G7 ThinQ, AGM X3, Qiku N7 Pro, BQ Aquaris XR, BQ Aquaris X2 Pro, Poco F2 Pro, Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Mi 9 Lite, HTC U12, ZTE Axon 11, LG Velvet 5G gibi birçok telefonda bu özellik bulunmakta ve kullanıcılar her an hızlı şarj özelliğinin tadını çıkarmaktadır. Qualcomm Quick Charge 4.0 ile kullanıcılar telefonunu güvenli bir şekilde hızlıca şarj edebilmektedir.

Önceki İçerikOptik Görüntü Sabitleme (OIS) Nedir
Sonraki İçerikDijital Görüntü Sabitleyici (EIS) Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz