Samsung Galaxy S4 GT-i9500 Hard Format Atmak

0
2882

Bildiğiniz gibi Android işletim sistemine sahip cihazların en büyük sorunları takılmalar ve kasılmalardır.Eğer bir Android işletim sistemine sahip akıllı telefon yada tablete sahipseniz bu yazdığımız sorunları yaşabilirsiniz.Bu sorunları yaşamanız sebeplerinden birisi Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu bir sistem olması ve yazılımsal olarak biraz zayıf olması diyebiliriz.Yani güvenli olmayan uygulamaları indirip cihazınıza yüklerseniz bazı sorunlar yaşabilirsiniz.Özellikle APK uzantılı zararlı dosyaların artmasıyla reklam tıklamaları ile cihazlara bulaşması ve format atsanız bile sorunun ortadan kalkmamasına kadar gitmektedir.Bizde bu konumuzda örnek olarak Samsung Galaxy S4 GT-i9500 modelini ele aldık ve bu cihaz üzerinde format atmak yada sıfırlama işlemi nasıl yapılır onu anlatmak istedik…

Not : İlk olarak yapmanız gereken yapacağımız işlemlerden önce eğer mümkünse cihazınızda bulunan bilgilerinizi ister bilgisayarınıza istersenizde bir bulut sunucuya yedekleme işlemi ile yedeklemenizi öneririz.Aksi halde tüm bilgilerinizi silinecektir.

1- Format Atmak -Format Atma – Hard Format – Hard Reset işlemleri bu işlemler aynı işlemlerdir.Burada yapılan işlemler önemlidir.Yani format atma yöntemi yada sıfırlama yöntemi biraz farklıdır.
İsterseniz cihazınızı ayarlar bölümünden sıfırlayarak tamamen içerisinde bulunan bilgileri silebilirsiniz ve cihazınızı yeniden kurabilirsiniz.
Menü → Ayarlar → Yedekle ve sıfırla → Fabrika ayarlarına sıfırla → Telefonu sıfırla → Herşeyi sil yada Telefonumuz açıkken *2767*3855# tuşluyoruz ve onaylıyoruz.

yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazınızda hiçbir bilgi kalmayacaktır.

2-Diğer bir format atma yöntemi ise tuşlara kombine bir şekilde basarak yapılan format atma işlemidir.
-Kapalı konumda iken Sesi Yükselt + Home tuşlarına basılı tutarken Açma (Power) tuşuna basınız.
-Samsung logosu görüldüğü zaman tuşları bırakınız.
-Karşınıza gelen ekrandan ise Wipe Data/Factory Reset‘i seçiniz.Seçme işlemini Açma (Power) ile yapmalısınız
-Yes — delete all user data seçeneğine geliniz ve onaylayınız.
-Son olarak ise Reboot System Now bölümüne geliniz ve seçiniz.

galaxy_s4_format_atmak
Cihaz kısa süre sonra kapanacaktır ve sıfırlama işlemi bitecektir.Tabi bu anlattığımız iki işlemde bazı zararlı dosyaları ve virüsleri silmeyecektir.Eğer silinmeyen zararlı dosyaları silmek istiyorsanız yapmanız gereken farklı bir sıfırlama yöntemi olan Rom atma işlemi olacaktır.Yani bu söylediğimiz işlem Android işletim sistemini cihaza yeniden kurmak demeketir.

3-Rom Atarak Format Atmak ayda Yazılım Atmak
Rom atmak için birkaç dosya indirmek gerekmektedir.Tabi bir bilgisayarada ihtiyacınız olacaktır.İndirmeniz gereken programlar yada dosyalar ise sitemizde verilecektir.
-Odin programı
-Samsung Driver
-Hangi cihaza yazılım atmak istiyorsanız onun orjinal yazılımı

USB Sürücüleri: http://yadi.sk/d/xDGfQHUrHi4F2
Odin v3.09: http://yadi.sk/d/YbTJIPSxJRLMe
Rom dosyası: http://www.sammobile.com/firmwares/
*Not: Telefonunuzun modeline uygun olanı indiriniz!

galaxy_s4_odin_yazilim

Telefonunuzdan “Ayarlar – Daha fazla – Geliştirici Seçenekleri” giriyoruz ve USB Hata Ayıklama’yı etkinleştiriyoruz.
*Geliştirici Seçenekleri’ni göremiyorsanız, Cihaz Hakkında bölümünde yer alan Yapım Numarası’na 7 kez ard arda tıklayın.

Cihazınızı “Ses Kısma+Ana Menü+Güç” tuşlarına aynı anda basarak “Download Mode” olarak ayarlayınız ve Gelen ekranda “Ses Açma” tuşuna basarak devam ediniz ve cihazınızı bilgisayara bağlayınız.Eğer driver dosyalarını kurduysanız bilgisayar cihazınızı tanıyacaktır.

Yukarıdaki görselde olduğu sizde bilgisayarınızdan gereken dosyaları ekleyiniz ve ayarlarınızı yapınız.Odin programında “Auto Restart ve Reset Time” kutucuklarını işaretliyiniz.

Bu işlemlerden sonra cihazınızı her türlü sıfırlayabilir yada yazılım yükleyebilirsiniz.Yapmanız gereken sadece doğru işlemeleri yada doğru programları indirmek olacaktır veya işlem sırasında cihazınızı hiçbir şekilde oynamayınız yada tuşlarına basmayınız.Aksi halde cihazda kalıcı arızlar meydana gelebilir ve sorunlar yaşabilirsiniz.

Not : İlk olarak yapmanız gereken yapacağımız işlemlerden önce eğer mümkünse cihazınızda bulunan bilgilerinizi ister bilgisayarınıza istersenizde bir bulut sunucuya yedekleme işlemi ile yedeklemenizi öneririz.Aksi halde tüm bilgilerinizi silinecektir.

Önceki İçerikOdin – Android Yazılım Güncelleme Programı
Sonraki İçerikMac Ekran Görüntüsü Alma – Screenshot Alma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz