Odin – Android Yazılım Güncelleme Programı

0
3775

Genel olarak Android işletim sistemine sahip cihazlarda yazılımsal problemleri olduğu zaman yada zararlı dosyalar cihazımıza bulaştığı zaman yaptığımız işlem cihazı sıfırlamak yada format atma işlemidir.Tabi sadece format işlemi değil aynı zamanda tamamen sıfırlamak için farklı yöntemlerde bulunmaktadır.Android cihazlarda diğer bir sıfırlama yöntemi Rom atma işlemidir.Rom atma işlemi ile cihazınızı tamamen sıfırlayabilir ve içerisinde herşeyi sildiğiniz gibi işletim sistemini yeniden kurma fırsatıda olacaktır.Aslında tam olarak bir sıfırlama olarak söylenemez ama daha kesin bir yöntemdir.Nedeni ise bazı zararlı dosyalar yani virüsler silinmiyor ve tek çare ise rom atma işlemi olarak bilinmektedir ve kesinlikle uygulanmalıdır.

Rom atmak için özellikle samsung cihazlar için kullanılan program ise Odin programıdır.Odin programı ile yukarıda anlattığımız sıfırlama ve yazılım yükleme işlemini kolayca ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Odin programı ile yapmanız gereken dosyaları indirmek ve hızlı bir şekilde işlemi uygulamaktadır.

İlk olarak Odin programını güvenilir bir yerden indirmelisiniz.Biz izler için kendi sitemiz üzerinden Odin programını indirmeniz için bir link veriyoruz.

Daha sonra samsung driverlarını indirmeniz gerekiyor.Samsung Driver ise telefonunuzu bilgisayarınıza taktığınız zaman tanımasını sağlayan gerekli dosyalardır ve buradan indirebilirsiniz.

Son olarak ise indirmeniz gereken dosya ise hangi modeli kullanıyorsanız ona uygun bi rom dosyası indirmektir.Gerekli rom dosyalarını ise http://www.sammobile.com/firmwares/ adresi üzerinden indirebilirsiniz.Buradan cihazınızın model numarasını girerek arama yapabilir ve indirebilirsiniz.

Daha sonra ise bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyalardan Odin programını açınız ve gerekli Rom dosyalarını Odin programı için ayarlayınız ve telefonunuzu yada rom atmak istediğiniz cihazı Download Mode bölümüne ayarlayınız..Bu işlem içni ise

download-mode-nedir

Cihaz kapalı konumdayken CWM ( Recovery) moduna girmemiz gerekli. Bunun için cihazın SES KISMA + HOME TUŞU + POWER TUŞU ‘na aynı anda basınız ve bekleyiniz.Ekrana

odin-android-format-atma

Cihaz modeline göre kaynak gösterilen dosyalar değişebilir.İndirdiğiniz dosyaların uzantısı genel olarak PDA,CSC yada PIT olarak indirdiğiniz dosyalardan hangi dosyalar çıktıysa yerine eklenebilir ve işleme başlayabilirsiniz.Bu konumuzda sadece indirmeniz gereken dosyaları ve işlemleri kısaca açıkladık.Diğer konularımızda ise belirli modellere rom atma ve işlemleri anlatacağız.

Not : Bu işlem içni eğer farklı bir rom dosyası atarsanız cihazınız garanti dışı kalacaktır ve cihazda bulunan tüm bilgileriniz silinecektir.

Aşağıda anlatılan işlemlerinin doğru yapılmaması cihazınız için ciddi riskler doğurabilir. Bu anlamda bu blog kapsamında anlatılanların cihazınız özelindeki uygulamalarından doğabilecek sıkıntıların sorumluluğunun size ait olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayınız.
Oluşabilecek sorunlardan dolayı Enkisa.com sitesi ve ilgili makale yazarları tüzel ve/veya özel olarak bu bağlamda sorumlu tutulamaz.

Önceki İçerikTürk Telekom Faturasız İnternet Paketleri
Sonraki İçerikSamsung Galaxy S4 GT-i9500 Hard Format Atmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz