Pes 2011 klavye ve joystick tuş ayarları

15
3570


Pro Evolution Soccer (Pes) de tuş Ayarları Nasıl Yapılır ?

Bir çoğunuz oyunlarınızı gamepad le değilde klavye ile oynarsınız. Belki zorunluluktan belki daha zevkli olduğundan dolayı. Pes de oyun içinde normalde klavye tuş ayarları yoktur. Pesin içinde deli gibi klavye tuş ayarları aramayın hakkaten yoktur. Peki Pes te klavye tuş ayarlarını nasıl yapacağız diye düşünüyorsanız size pes de klavye tuş ayarlarını nasıl yapacağınızı anlatayım.

Pes oyununu açmak istediğiniz pes ikonuna (başlattaki olabilir, masaüstündeki olabilir, oyunun kurulu olduğu dizindeki olabilir.) Sağ tıklayın – settings e tıklayın – açılan pencereden keybordsa tıklayın artık buradan ayarları yapabilirsiniz. Kolay gelsin. Aşağıdaki adımlar kafanızı kurcalamasın diye bu yazıyı yazdım. Belki aşağıdaki yazı sizin için daha açıklayıcı olacaktır.

1.ADIM–> oyuna girmeden önce başlat/programlar/konami/pes6 klasörü içinde SETTINGS var.. buradaki amaç gamepadinizdeki tuş takımını oyuna tanıtmaktır, yani burada şut/pas/orta hangisi olsun diye seçmiyorsunuz, burada üçgen gamepadinizde hangi tuşa denk gelmeli, kare hangi tuşa denk gelmeli, yuvarlak hangi tuş olmalı bunları belirliyorsunuz..

bu ayarları yapabilmek için; settings penceresinde mesela L2 ye tıklayın, küçük bir uyarı penceresi açılacak, gamepadinizde L2 ye tıklayın, böylece oyun sizin gamepadinizdeki L2 nin yerini öğrenmiş olacak.. bu şekilde L1-L2-R1-R2, yuvarlak, kare, x, üçgen tuşlarını tek tek tanıtın..

bu işlemleri bitirdikten sonra artık oyun sizin gamepadinizdeki tuşların yerlerini öğrenmiş olacaktır!

2.ADIM–> oyuna girdikten sonra OPTIONS/BUTTON KONFIG menusune giriyorsunuz.. resimdeki gamepad’e bir daha bakın, orada X ‘e denk gelen tuşu kullanarak seçme/bırakma işlemi yapacaksınız.. hangi tuş ile ne yapmak istediğinizi seçme vakti geldi, yani kare=şut ama siz yuvarlak=şut olsun istiyorsunuz diyelim, önce SHOOT yazısı üzerine gelin, X’e basıp onu kulagından yakalayın yuvarlak üzerine sürükleyip X’e tekrar basın, onu oraya bırakmış olursunuz..

3.ADIM–> button konfig menusunde karşımıza çıkan ilk ayarlar ATTACK yapmakla ilgilidir, bu nedenle bir de DEFANS yapmakla ilgili ayarları yapmamız gereliyor.. ATTACK sayfasında hiçbirşey seçili değilken gamepadde YUVARLAK’a denk gelen tuşa basarsanız yazıların değiştiğini göreceksiniz.. yani top sizde değilken yerden kayarak topa müdahale/oyuncuya baskı gibi ayarları yaparsınız.. yine gamepadinizdeki X tuşunu kullanarak ayarları yapın..

resimli anlatım
http://www.enkisa.com/pes-2011-tus-ve-joystick-ayalari-nasil-yapilir-resimli-anlatim-12596.html

Önceki İçerikAveada ayda 65 tlye Blackberry Bold 9700
Sonraki İçerikAçık Öğretim Lisesi Ders Seçimi Yapamayanlar İçin Resmi Duyuru
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

15 YORUMLAR

  1. biz konsolu ayarladık settings girdik kontroller bölümünde kontroller 2 playstation 3 konsoluna ayarladık ama çalışmıyor tuş ayarlarını nasıl yapıcaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz