E-Spor Lisansı Nasıl Alınır – E-Spor Kaydı Nasıl Yapılır

0
418

E-Spor Lisansı Nasıl Alınır – E-Spor Kaydı Nasıl Yapılır
Türkiye’de e-spor oyuncularının merakla beklediği lisans talimatı yayınlandı. 25 Eylül’de yayınlanan E-Spor Federasyonu Sporcu, Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Talimatı ile birlikte e-spor oyuncuları artık lisanslı sporcu olabilecek. Profesyonel lig ve karşılaşmalarda mücadele eden e-spor oyuncuları alacakları bu lisansı ile resmi bir sporcu olarak tanınacak. Konuyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden bir değerlendirme yapan Türkiye E-Spor Federasyonu Kurucu Başkanı Alper Afşin Özdemir, ”Türkiye E-Spor Federasyonu Sporcu Lisans Talimatımızın yayınlanmasıyla birlikte bugün itibariyle branşımıza gönül vermiş oyuncularımız artık E-Spor lisanslı sporcu olabilecekler. Hayırlı olsun” dedi.

HANGİ BELGELER İSTENİYOR?
E-sporcu lisansları, diğer spor branşlarında olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından verilecek. Lisans için gerekli evraklar işe şunlar:

T.C. kimlik numarası beyânı, sağlık raporu (diğer spor dallarından farklı olarak, dijital oyunlar için rapor istendiğinin belirtilmesi ve bilgisayar başında oyun oynanmasını etkileyecek bir sağlık sorununun olmadığının belgelenmesi gerekiyor),doldurulmuş tescil fişi, 2 adet vesikalık fotoğraf.

 

Bu sistemi kayıt olmak istiyorsanız ilk olarak E-Devlet üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet şifreniz mutlaka olmalı.. Daha sonra ise en yakın sağlık biriminden sağlık Sağlık Raporu alınız ve sistem üzerine giriş yapıldığına dikkat ediniz. Eğer sistem üzerine kayıt olmadıysa sistem ilerlemez ve kayıt işlemini yapamazsınız.
Buradan giriş yapınız ve işlemi ilerletiniz.


Yukarıda bulunan sözleşmeyi okuyunu ve en altta olan bölümde Yukarıda bulunan beyanı ve uyarıyı okudum ve kabul ediyorum bölümünü işaretleyiniz.

Siz sağlık raporunuzu aldıktan sonra sisteme işlendiği anda kayıt sırasına göre yeşil olarak görülecektir ve sağlık raporunuz eklenmiş olarak görülecektir.

Daha sonra ise gerekli bilgiler olarak Lisans türünü seçiyorsunuz. Burada belge yada farklı bir işleme gerek yok ve aynı yukarıdaki gibi seçiminiz yapıyorsunuz.

Son olarak ise bulunduğunu bölgeye ait olan seçimi yapıyorsunuz ve karşınıza bir onay formu son hali çıkacaktır. Siz bu formu onayladığınız zaman düzenleme şansınız yok ama silerek yeni baştan tekrar doldurarak işlem yapabilirsiniz. Onaylama işlemini yaptıktan sonra size en yakın Gençlik ve Spor Il Müdürlüğüne giderek tekrar onaylatarak çıktınızı alabilirsiniz.

Önceki İçerikTürk Telekom Yeni Hat Bol Bol Kampanyası
Sonraki İçerikAsus Zenfone Max Pro Ekran Görüntüsü Alma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz