İlk bilgisayar ağırlığı 30 tondu

4
7711

İlk bilgisayar ağırlığı 30 tondu
ABD ordusu için geliştirilen ilk ENIAC 30 ton ağırlığında, 167 metrekare büyüklüğündeyken, zamanla küçüldü, ucuzladı, günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına girdi. Son teknoloji harikası iPad’lar, bilgisayar ve internet dünyasını tamamen dokunmatik ekranla işleyen bir platforma taşıdı.

TÜRKİYE’NİN İLK BİLGİSAYARI TV’DEN BOZMA!

Türkiye’nin ilk kişisel bilgisayarla tanışması ise 1980’de, bugün Bilkent Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın, siyah beyaz televizyonu bilgisayar ekranına dönüştürmesiyle gerçekleşti. İlk başarılı yüksek hızlı elektronik bilgisayar ‘Eniac’, 7 Ocak 1946’da ABD’de kullanıma girdi. Elektronik-dijital bilgisayara giden yolda atılmış büyük adımlardan biri olarak “Eniac”lar 1955’e kadar kullanıldı.

1937’de Harvard Üniversitesi’nden Howard-Aiken ilk otomatik hesap makinesini (MARK-I), 1943’de Pennsylvania Üniversitesi’nden J.P. Erkert ise ilk işlevsel bilgisayar olan 30 ton ağırlığındaki Eniac’ı (Electronic Numerical Integrator and Calculator) yaptı. 30 ton ağırlığındaki Eniac, 167 metrekarelik bir alanı kaplıyordu ve hesaplama vurumları bin 500 elektromekanik röleden geçip 18 binden çok radyo lambasından akıyordu. Eniac’ı çalıştırmak için 150 bin vatlık enerji gerekiyordu.

Önceki İçerikRenault sanayi casusluğunun tehdidi altında
Sonraki İçerikMotorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme işlemi nasıl yapılır ?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz