En Çok Kullanılan FTP Programları

0
1410

FTP,File Transfer Protocol (Dosya Transfer Protokolü) olarak tanımlanmaktadır.İnternet bağlantısı kullanılarak iki bilgisayar arasında dosya transferini sağlamaktadır.Bir bilgisayardan diğer bir bilgisayara eş zamanlı olarak dosya almak yada vermek için kullanılır.Bu programlar genel olarak Web sitesi sahipleri yada web sitesi oluşturan kişiler tarafından sıklıkla kullanılır.Yaptıkları siteleri FTP’ye atmak için kullanılan bu programların çalışmaları genel olarak aynıdır ve farklı yazılım firmalarına aittir.Birçok FTP programı bulunmaktadır.

FTP Programları Nasıl Kullanılır
Yukarıda anlattığımız gibi iki bilgisayar arasında dosya alıp vermeye yarayan bir sistemdir.Bilgi alışverişi yapmak istediğiniz bilgisayar üzerinde bulunan FTP bilgilerini biliyorsanız FTP programları sayesinde kolayca girebilirsiniz.FTP adresinizi, kullanıcı adı ( Login ) , şifrenizi ( Pass ) sisteme doğru bir şekilde girmiş olmanız gerekmektedir.

– FileZilla
– CuteFTP
– SmartFTP

Yukarıda piyasada en çok kullanılan FTP programlarıdır.Bu programlar sayesinde istediğiniz Host yada bilgisayalar arasında dosya alışverişini sağlayabilirsiniz.

1-FileZilla
FileZilla web ortamına dosya taşımak veya yüklemek için kullanabileceğiniz, sunucular ile bilgisayar arasında dosya transferi yapılmasını sağlayan ücretsiz bir FTP programıdır.Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen bir Dosya Transfer Protokolü (FTP) istemcisi olan FileZilla Türkçe dil seçeneği, FTP, FTPS ve SFTP desteği ile güvenli dosya aktarım işlemleri yapabilmenize olanak sağlar.

2-CuteFTP
CuteFTP programının geliştirilmiş yeni beta versiyonu. Hem iş hem kişisel kullanım için gerçekten çok iyi. Çok daha güvenli, hızlı ve daha kapsamlı. Daha hızlı dosya transferi, Entegre HTML editörü, Klasör senkronizasyonu. Sheduling (zamanlama) özelliği. Script ile otomasyon desteği. SSL, SSH2 ve S/Key şifre encription ile yüksek güvenlik gibi özellikleri var.

3-SmartFTP
SmartFTP, kendi bilgisayarınız ile İnternet üzerinde bulunan bir sunucu arasında dosya transferi yapılabilmesini sağlayan bir FTP (File Transfer Protocol) istemcisidir. Basit kullanımlı ve gelişmiş pek çok özelliğiyle SmartFTP güvenli, sağlam ve verimli dosya transferi sağlar.

Önceki İçerikWordPress Nedir?
Sonraki İçerikWordPress Versiyonu Nasıl Gizlenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz