Cep Telefonu İle Daha İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir

0
1376

telefonla-resim-cekmek

Günlük hayatımızda neredeyse her işimizi cep telefonlaırmızla yapıyoruz.Yani eğlence olsun,iş hayatımız olsun her alanda sosyallik adında birşeyler yapıyoruz.Son zamanlarda ise sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte en çok yapılan işlerden biride resim çekmek yada en moda adıyla selfi çekmek oldu diyebiliriz.Telefonumuzun kamerası ne olursa olsun bir görüntü yakalamak için uğraşıyoruz.Tabi en iyi fotoğrafı yakalamakta biraz olsun çekene kaldı diyebiliriz.

Peki iyi bir fotoğraf için neler yapabiliriz onu görelim

1-İlk olarak akla gelen temiz bir lens olmalıdır.Yani telefonumuzun kamerasının lensi kirli ise sizin için kötü bir resim olacaktır.Yumuşak bir bezle lens temizliği yapabilirsiniz.

2-Eğer gündüz bir çekim yapacaksanız lensi kullanmamaya özen gösteriniz ve kamera ayarlarından kontrol ediniz.Telefonunuzdaki flash çekim yaparken çektiğiniz resimlerin doğallığını bozacaktır.

3-Gün ışığında resim çekmeye özen gösteriniz.Flash ile çekimler özellikle gece fotoğrafları için pek sağlıklı olmayacaktır.Ne kadar aydınlık bir ortamda iseniz sizin için daha iyi olacaktır.

4-Çekim modları üzerinde oynama yaparak çekmeyi deneyiniz.Telefonun özelliğine göre bu ayarlar değişebilir ve kamera modlarını kullanmayı deneyiniz.

5-Dijital zoom dediğimiz işlemi uygulamayınız.Bu çekeceğiniz fotoğrafın görüntü kalitesini düşürecektir ve başarısız bir işlem ile karşılaşacaksınız demektir.İyi bir resim çekmek istiyorsanız fiziksel olarak yaklaşmanızda fayda var diyebiliriz.

Eğer bu işlemleri uygularsanız ve aslında burada en çok etkileyen faktörlerden biri iyi bir telefona sahipseniz yolunuza çıkabilecek bir engel kalmamıştır.Çekim yaptıktan sonra ise farklı resim düzenleme programları ile efektler katarak sosyal ortamlarda paylaşabilir beğeni ve takipçilerinizi arttırabilirsiniz.

Önceki İçerikiOS 8.2 Güncellemesi Yayınlandı
Sonraki İçerikWindowsta Güncelleştirme Hataları Nasıl Düzeltilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz