Android Telefonum Yavaşladı ve Donuyor

0
1544

Soruyu Gönderenin Adı : yakup / Mail Adresi:

Ziyaretçimiz Tarafından Sorulan Soru: S5 model telefon aldım.Ama kısa zaman sonra fazlasıyla yavaşlamaya ve kasılmaya başladı.Hangi oyuna girsem takılmalar oluyor ve kilitleniyor.Neler yapabilirim?

Cevap : Android telefonların genel sorunlarından biride takılmalar ve kasılmalar diyebiliriz.Yani android işletim sistemine sahip bir telefonunuz varsa kesinle belirli bir zaman sonra telefon takılmaya başlayacaktır.Bu takılmaları nasıl engelleyebilirsiniz soruna cevap olarakda yardımcı programlar kullanarak yada belirli zamanlarda telefonunuz yedekleyerek sıfırlama yani bilgisayarlarda olduğu gibi formatlama işlemi yaparak sorunu çözebilirsiniz.

Program olarak size tavsiyem Memory Booster program olabilir.Bu uygulama sayesinde cihanızın eskisinden biraz daha hızlı olacaktır yada formatlama işleminden sonra kurarsanız sizin için daha faydalı olacaktır.Program ram belleğin durumunu gerçek zamanlı olarak göstererek belleği boşaltarak hızlanmasını sağlar.Aynı zamanda açık uygulamaları kapatarak işlemi hızlandırır.

Diğer bir işlem ise sıfırlama yani format atma işlemi.Bu işlemden sonra telefonunuz ilk günki gibi olacaktır.Telefonun bir yedeğini almassanız içerisinde hiçbir bilgi kalmayacaktır.

Peki bu sıfırlama işlemi nasıl yapılır
Sitemizde bu konu mevcut yani sıfırlama işlemi yönergeleri izleyerek kolayca yapabilirsiniz.Buradan konuyu takip edebilirsiniz.

Bu işlem için aşağıdaki hareket edebilirsiniz.
1-İlk olarak telefonu kapatınız
2-Kapalı konumda iken Sesi Yükselt + Home tuşlarına basılı tutarak Açma Kapatma tuşu olan Power tuşuna basınız..
3-Telefon açıldığında Samsung Logosu görüldüğü zaman tuşlar bırakılır.
4-Recovery kurtarma modu geldiğinde ise gelen menüden Ses Azaltma ve Ses Yükseltme tuşları ile “wipe data/factory reset” daha sonra Açma Kapatma tuşu ile onaylayınız.
6-Açılan menüden Reboot System Now olarak onaylayınız.
7-Bu işlemden sonra formatlama işlemi bitiş olacaktır.

Önceki İçerikTelefondaki Uygulamalar Hafıza Kartına Nasıl Taşınır
Sonraki İçerikEn Sevdiğim 3 Şarkı Başvuru Formu
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz