Yerden Isıtma Sistemi Nedir Nasıl Çalışır ?

0
2911

Yerden Isıtma Sistemi Nedir Nasıl Çalışır ?
Evlerimizde ya da ofislerimizde iç alanı ısıtmak için geçmişten bu güne pek çok sistem denenmiştir. Özellikle ev ortamlarında halen de kullanılmakta olan kalorifer sistemleri yeni gelen yerden ısıtma sistemi ile tarih olma noktasına gelmiştir.
Yerden ısıtma sistemi bulunduğunuz ortamın zeminine kurulan bir düzenek ile gerçekleşmektedir. Bu düzenek sizin sağlayacağınız ısı enerjisinin daha eşit ve geniş bir şekilde homojen dağılmasını sağlayacaktır. Kalorifer gibi sistemlerde bu ortama hazır bir imkan bulunmamaktadır. Çünkü ısınan hava her daim yukarıya doğru çıktığından daha güçlü ve fazladan bir enerji kaybına yol açmaktadır. Üstüne üstlük ile zemin çizgisinde sıcak havanın minimum düzeyde olması bize rahat bir sıcak ev ortamı sağlayamayacaktır.

Bu sistem her şekilde bulunduğunuz yere kurulabilir. Bir binanın herhangi bir dairesinde yaşıyorsanız , dairenizin zeminindeki kaplamayı ve şapı kırarak bu sistemi döşeyebilirsiniz. Yalnız yani ev sistemlerinde uygulayacaksanız ilk yöntem oldukça pahalı olacaktır. Bunun yerine ham beton içerisinden geçirmek daha uygun olacaktır.

Sistemin 2 farklı yöntemi bulunmaktadır. Bunlar sulu ve elektrikli olmak üzere ikiye ayrılır. İkisi de oldukça yaygındır kişiye göre seçenekler değişebilir.

Araştırmalarda kalorifer ile bu sistemin karşılaştırmaları yapılmıştır. Yerden ısıtmalı sistemin daha homojen dağılımı ve etkin ısı alışverişi ile oldukça rahat olduğu tespit edilmiş ve ayrıca yaklaşık olarak %30 civarında da bir enerji tasarrufu ortaya çıktığı gözlemlenmiştir.

Önceki İçerikUcuza Alışveriş Yapma Yolları
Sonraki İçerikGalaxy J7 2016 Nasıl Format Atılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz