Ucuza Alışveriş Yapma Yolları

1
1407

Elbette ki alışveriş hayatımızın bir parçası. Ancak çoğumuzun alışverişin, veriş kısmından pek hoşlanmadığı da aşikar. İşte bu yazımızda, teknolojinin de olanaklarından faydalanarak alışverişin veriş kısmını daha hoşlanılabilir hale getirmek için bir kas kısa tüyo paylaşacağız sizlerle.

1. Çin’den Alışveriş

Aliexpress’den sipariş ettiğiniz ürünününüz orada bir yerde.

Elbette Çin deyince sokağın köşesinde duran hepsi 1 liracı gelebilir aklımıza. Lakin burada bahsettiğim başka bir Çin. Örneğin Aliexpress.com. Bu siteyi devasa bir çevrim içi hepsi 1 liracı gibi düşünebilirsiniz. Aradığınız her şeyi bu gibi sitelerde, çok ucuz fiyata bulabilirsiniz. Peki neden başlığa “Çin” yazdık? Şöyle;

Bu siteden alacağınız ürünler Çin’den kargoya verilecek. Merak etmeyin, çoğu üründe ücretsiz kargo seçeneği var, ücretsiz olmasa da toplamda alışverişleriniz çok ucuza gelecektir.

Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi mi geliyor? Elbette bu alışveriş yönteminin de eksi yanları var. Mesela ürününüzün Çin’den gelmesi biraz zaman alıyor. En az bir ayı gözden çıkarın. Ayrıca bu tarz sitelerde herkes satış yapabildiği için kimden alıveriş yaptığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak paniğe gerek yok: Sitelerin size yardımcı olacak derecelendirme sistemleri olacaktır. Ayrıca kullanıcı yorumlarına bakmakta da fayda olacaktır.

2. İnternet İndirim Siteleri

Bu yöntem biraz daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyoruz. İnternette sizin için, internet mağazalarını günlük olarak tarayıp, indirimleri ve kampanyaları paylaşan siteler var. Bunların en büyüğü picodi.com. Sizin tek yapmanız gereken, siteye girip, ilginizi çeken mağazayı seçip, her gün eklenen onlarca kampanyadan ilginizi çeken kampanyadan faydalanmak. Evet, bu kadar basit! Örneğin Trendyol indirim kodu yazarak Trendyol’un var olan tüm indirim kuponlarına olaşabilirsiniz.

3. Dönemsel İndirimler

Artık ülkemizde de yavaş yavaş oturmaya başlayan dönemsel indirimlerde büyük tasarruflar yapabilirsiniz. Örneğin; Bayram önceleri, ülkemizde yavaş yavaş yayılan “Black Friday” yani Kara Cuma.

A.B.D’de Black Friday gününde rastgele bir mağaza

Her sene 24 Kasım’da gerçekleşen, kökeni Amerika Birleşik Devletleri’ne dayanan Black Friday gününde artık ülkemizde de çılgın indirimlere rast gelebilirsin!

Ayrıca bayram önceleri, özel günler gibi günlerde belli mağazalar konsept indirimi yapabilirler.

Önceki İçerikAkıllı Telefonlar Neden Yavaşlar
Sonraki İçerikYerden Isıtma Sistemi Nedir Nasıl Çalışır ?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz