Akıllı Telefonlar Neden Yavaşlar

2
1608

Akıllı Telefonlar Neden Yavaşlar
Neredeyse olmazsa olmaz olarak kullandığımız araçların başında bildiğiniz gibi Akıllı Telefonlar geliyor. Genel olarak kullanıcıların en büyük sorunlardan biriside yeni aldığı cihazların kısa süre sonra yavaşlaması yada takılmaların olmasıdır. Özellikle Android cihazların rakibi olan İOS yüklü olan İphone cihazlarda bu durum biraz daha farklı. İOS yüklü akıllı telefonlarda takılmalar yada yazılımsal hatalar Android işletim sistemine göre daha az görülmektedir. Konumuzda ise bu durum genel olarak Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için anlatacağız.
1- Yazılım – İşletim Sistemi Güncellemeleri
Bu durum bilgisayarlarda da görülmektedir. Yeni bir işletim sistemi çıktıktan sonra donanımsal olarak yeterli gelmeyecektir ve yavaşlamaları görebilirsiniz. Sonuç olarak android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda genel olarak sürekli güncellemeler gelmektedir. Yazılımsal olarak yeni güncellemeler çıkabilir bu konuda size tavsiyemiz gelen güncellemelerden sonra internet üzerinde yapılan güncelleme yorumlarını okuyunuz. Eğer sorun yoksa yapabilirsiniz. Yazılımsal hatalar olabilir ve sorun yaratabilir.Android 7.0’dan 7.1’e yükseltme yapacaksanız sorun olmayabilir ama Android 7.1’den 8.0 sürümü sorun çıkartabilir.

2- Yeni Uygulamalar yada Uygulama Güncelleme
Yeni uygulamalar çıkabiliyor yada mevcut uygulamalarda güncellemeler olabiliyor. Bu gibi durumların karşınıza çıkarabilecek sorunlar ise yeni yapılan uygulamada kullandığı işlemci ve ram durumu olacaktır. Uygulama RAM ve CPU olarak yüksek kullanım sağlayabilir ve buda cihazın yavaşlamasına sebep olabilir hatta takılmalar bile olacaktır. Özellikle çok fazla kullanılan uygulamalar geçtiğimiz yıllara göre kullanımları karşılaştırılabilir durum ve uygulama güncellemelerinin durumunuda açıklayabilir.
3- Arka Planda Çalışan yada Açık Kalan Uygulamalar
Akıllı telefonların yavaşlamasının en büyük nedenlerinden biriside yüklediğimiz uygulamalardır. İlk satın aldığımızda akıllı telefonlarımızda çok fazla uygulama olmayacaktır. Siz yeni uygulamalar yükledikçe özellikle çok fazla uygulama yükledikçe cihazın yavaşladığını görebilir ve sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Özellikle kullanmadığınız ve arka planda çalışan uygulamalar bunlar hava durumu yada canlı skor uygulamalarında sürekli bir CPU ve RAM kullanımı sağlar ve yavaşlamalara neden olabilir..

Önceki İçerikVillada Tatil Ayrıcalığı Hellovillam ile Yaşanıyor
Sonraki İçerikUcuza Alışveriş Yapma Yolları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz