Yaz Tatilinizi yapabileceğiniz sakin mekanlar

0
3024

The Times Gazetesi’nin ”Gizli Türkiye: 6 gizli tatil yeri” başlıklı haberinde Fethiye’deki Şövalye Adası, Fethiye Ölüdeniz’deki Faralya köyü, Marmaris’in Selimiye ve Söğüt, Ula’nın Akyaka köyü Bodrum’daki Ortakent ve Kaş’taki Bezirgan köyüne yer verildi.

Selimiye

Bu tür haberlerin Marmaris’in değerini daha da artırdığını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ”Söğüt ve Selimiye, doğal güzelliği ve bozulmamış doğası ile ön plana çıkmış yerler. Bu değerlerimizi çok hassas bir şekilde korumamız ve kullanmamız lazım. Doğal güzelliklerimizin korunması ve Marmaris’in değerini bir kat daha artırmak için üzerimize düşün her şeyi yapıyoruz” dedi.

Söğüt
Acar, Türkiye’ye tatile gelen insanların çarpık yapılaşma, betonlaşma ve kentlerin yoğun trafiğinden kaçtığına işaret etti:

”Turistler Marmaris’e sadece konaklamaya gelmiyor. Bu çevreyi geziyor dolaşıyor. Bölgemize çevre bilinci olan turistler geliyor. Turist tatil yaptığı yerde doğanın korunmasını istiyor.”

Ortakent

Bodrum’un Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise beldenin, Bodrum’un en bakir kalmış ve korunmuş bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Beldenin yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridi ile çok temiz bir denize sahip olduğunu belirten Şahbaz, şöyle konuştu: ”Beldede mandalina ve zeytin bahçelerinin yanı sıra köy yaşantısı da var. Bu nedenle hem tatil hem de yaşamak için ideal bir yer. Beldemizde yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi var. Bunun yarısı yurt içi yarısı ise yurt dışı ağırlıklı çalışıyor. Yabancılar arasında en fazla İngiliz ve Fransız turistler yoğunlukta. Ortakent’in korunmuş halini ileri ki yıllarda da koruyarak ilginin artmasını sağlayacağız.”

Faralya

Ula’nın Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise Akyaka’nın ”Sakin şehir” başvurusu yapmak için beldede 17 Nisan’da referandum yapacaklarını belirterek, ”Akyaka kent konseyi tarafından belediye çalışanları ile birlikte vatandaşlarımıza, sakin kent olduğumuzda neler yapabileceğimizi anlatacağız” diye bildirdi.

Akkaya
”Buraya gelen turistler küçük pansiyonlarda kalabiliyor sabahları da köy kahvaltısı yapabiliyorlar. Burada her şey doğal. Turistler Kelebekler Vadisi’ni de ziyaret edebiliyorlar. Kelebekler Vadisi’nin müthiş bir doğası var.”

Önceki İçerik22 Ağustos tarihinde internete gelecek filtreyi Btk açıkladı
Sonraki İçerikYaz Tatilinde Fethiyede Gidilebilecek Yerler
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz