Winrar Alternatifi Dosya Sıkıştırma Programları

0
1654

dosya_sıkıstırma

Bildiğiniz gibi dosya sıkıştırma programı denildiği zaman akla gelen birkaç program ismi vardır.Tabi bilgisayarla yeni tanıştığınız düşünürsek bile google arama motoruna dosya sıkıştırma yazdığınızda bile ilk çıkanilk iki program büyük ihtimalle Winrar yada Winzip olacaktır.Sadece bilgisayarla yeni tanışmak değil uzman kullanıcıların tercihide bu söylediğimiz iki programdır.

Zamanla bu iki programın alternatifi olarakda birçok program piyasaya çıkmıştır.Tabi alışkanlıkları ve ilk kullandığmız programlar bunlar olduğu için bu iki dosyadan vazgeçemeyebiliriz ve aklımız gelen ilk programlar olabilir.Zamanla ise bu programların alternatifleride çıkmaya başladıkça diğer programların kullanma yüzdeleride haliyle değişmektedir.

Eğer farklı programlar kullanmak istiyorsanız yada farklı deneyimler istiyorsanız yeni programlara ayak uydurmanız gererekmektedir.Winrar yada Winzip benzeri piyasada birçok ücretsiz sıkıştırma programı bulunmaktadır.Bu programların kendine özgü kullanımlarıda vardır.Şimdi ise yazımızda paylaşacağımız bu programları beraber inceleyelim.
Bandizip-indir
Bandizip
Piyasada bulunan en güçlü rakipleri olan Winrar ve Winzip gibi programlardan daha gelişmiş bir yapıya sahip Bandizip bu iki popüler yazılımı özellikleriyle geride bırakmayı başarmış durumdadır.Sahip olduğu hızlı dosya arşivleme ve algoritmasıyla ile rakipleri olan programları sürükle bıra özelliği sayeside fark yaratmaktadır.
7-Zip-indir

7-Zip
Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen 7-Zip programı diğer programlardan sonra yani Winrar ve Winzip programlarıdan sonra en çok tercih edilen sıkıştırma programlarından biridir.Program içeriğinde hertürlü sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma özelliği barındıran bu program kullanımı kolay ve basit bir program olarak kullanıcılarına sunulmaktadır.

IZArc-indir
IZArc
Piyasadaki tüm dosya formatlarına destek sunan ücretsiz ve kullanımı kolay bir yazılımdır.Tüm windows işletim sistemleri ile uyumlu olarak çalışan bu program sayesinde dosyalarınıza istediğiniz işlemi kolayca yapabilirsiniz.Hatta program yardımıyla hasar görmüş arşiv dosyalarını tamir edebilirsiniz.
dosya-sıkıstırma-programi

CoffeeCup Free Zip Wizard
Kendi arşiv dosyalarınızı oluşturmak isterseniz yada bu dosyaları dışarı çıkarmak için kullanabileceğiniz ücretsiz ve kullanımı kolay bir yazılımdır.Bilgisayarınızda bulunan zarar görmüş dosyaları tamir edebilme,e-posta gönderme,exe formatında dönüştürme gibi özellikleride bulunmaktadır.

B1 Free Archiver
B1 Free Archiver
B1 Free Archiver programı dosyalarınızı sıkıştırabileceğiniz ve sıkıştırdığınız dosyaları açabileceğiniz ücretsiz ve kullanımı kolay bir yazılımdır.Diğer programlara göre şık ve sade bir görünüme sahip olan bu program açmak yada sıkıştırmak istediğiniz dosyaları kolayca bulmanız yardımcı olacaktır.

Önceki İçerikVodafone’da Kalan Dakikalar Nasıl Öğrenilir?
Sonraki İçerikAndroid Tablet Sıfırlama Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz