Windows.old Klasörü Nasıl Silinir?

0
1154

Özel yükleme yoluyla Windows 7 yüklüyorsanız ve yükleme işlemi sırasında bölümü biçimlendirmiyorsanız, daha önceki Windows sürümünüzde kullanılan dosyalar Windows.old klasöründe depolanır. Bu klasördeki dosya türleri bilgisayarınıza bağlıdır. Bir süre, örneğin bir iki hafta Windows 7 kullandıktan ve dosyalarınızın ve ayarlarınızın olmasını istediğiniz yerde olduğundan emin olduktan sonra, Disk Temizleme’yi kullanıp Windows.old klasörünü silerek disk alanını güvenle geri kazanabilirsiniz.
Son yüklenen Windows 10 işletim sistemi ile bu işlem daha çok aranmaya başlandı ve silmeni gerekmektedir.Bu klasörü silseniz ile Windows için hata alıyorsanız temiz kurulum yapmalısınız.

1-Disk Temizleme’yi açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve sonuç listesinde Disk Temizleme’yi tıklatın.

2-Bir sürücü seçmeniz istenirse, yeni Windows yüklediğiniz sürücüyü tıklatın ve sonra Tamam’ı tıklatın.

3-Disk Temizleme iletişim kutusunda, Disk Temizleme sekmesinde, Sistem dosyalarını temizle’yi tıklatın.

Bir sürücü seçmeniz yeniden istenirse, yeni Windows yüklediğiniz sürücüyü tıklatın ve sonra Tamam’ı tıklatın.

4-Önceki Windows yüklemesi (yüklemeleri) onay kutusunu seçin, silmek istediğiniz dosyaların onay kutularını seçin ve sonra Tamam’ı tıklatın.

5-Görüntülenen iletide Dosyaları Sil’i tıklatın.

windows-old-klasoru-silmek

Uyarı

Disk Temizleme’yi kullanmadan önce, tüm dosyalarınızın ve ayarlarınızın Windows 7’de beklediğiniz yerde olduğundan emin olun. Windows.old klasörünün silinmesi geri alınamaz.

Önceki İçerikWindows Kurulum Yeni Bir Bölüm Oluşturamadı
Sonraki İçerikDokunmatik Ekran Nasıl Temizlenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz