Windows 7de Sistem Onarım Diski Nasıl Oluşturulur

0
1213

İşletim sisteminizde oluşabilecek hatalar ve sıkıntı durumlarında herzaman yedek almak yada sistemi için bir kurtarma diski oluşturmak gerekebilir.Her zaman format atmak işinize yaramayabilir.Belirli aralıklarda yedekleme yaparak geri dönüş yapabilir ve sisteminizi kurtabilirsiniz.

İster bunu farklı programlar kullanarak yapabilir istersenizde windows içerisinde bulunan program sayesinde yedekleme işlemini yapabilir ve CD/DVD sistem kurtarma diski oluşturabilirsiniz.

Sistem onarım bölümünü nasıl açabilirim?
1-Yedekleme ve Geri Yükleme’yi açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası’nı, Sistem ve Bakım’ı ve ardından Yedekleme ve Geri Yükleme’yi tıklatın.

2-Sol bölmede Sistem onarım diski oluştur’u tıklatın ve adımları izleyin. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Tabi bu işlem için sistemin bir görüntüsünü almak gerekmektedir.Bu bölümü ise denetim masasından,yedekleme ve geri yükleme bölümünden ulaşabilirsiniz.
sistem_kurtarma

Diskinizi oluşturduktan sonra ise sol bölümden sistem onarım diski oluştur bölümüne geliniz daha sonra ise DVD/CD olarak kayıt etmenizi sağlayan bir bölüm gelecektir.
sistem_diski_olusturma

Boş bir DVD taktığınız zaman almış olduğunuz yedeği çekmeye başlayacaktır.

Önceki İçerikİphone 4S Flash Nasıl Kapatılır
Sonraki İçerikAndroid Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz