Windows 10’da Windows.old Klasörü Silme

0
1722

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Windows 10 işletim sistemine hızlı bir geçiş yaptık.Temiz kurulum yapmadığımız için eski Windows işletim sisteminin halen bilgisayarımızda kaldığını ve yeni işletim sisteminin üzerine kurulduğunu biliyoruz.Eski sürüm ise Windows işletim sisteminin altında Windows.Old klasörü altında oluşacaktır ve silmezseniz orada kalacaktır.Eğer sizde Windows.Old klasörünü silmek istiyorsanız yazımızı okumalısınız.

Windows 10 işletim sisteminin kullandığı alan haliyle belirli bir alandır ama siz güncelleme ile eski işletim sisteminin üzerine kurduğunuz zaman yer olarak sorunlar yaşabilirsiniz ve bu klasörü silmek gerekebilir.Oluşabilecek bir sorunda önceki Windows sürümünü geri yüklemeniz için yedekleme dosyası olarak saklanan bu klasörü, düşük kapasiteli bir harddisk kullanıyorsanız temizlemenizde fayda var.

windows_old_klasoru_silme

Windows + E kısayolunu kullanarak Dosya Gezgini’ni açıyoruz ve Bilgisayar sekmesine tıklıyoruz. İşletim sisteminin kurulu olduğu sürücüye sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklıyoruz.

windows_old_klasoru

Genel sekmesi altında bulunan Disk Temizle butonuna tıklayınız ve kısa süre bir hesaplam süresi gelecektir.Buradan açılabilecek yer hesaplanacaktır.Sistem Dosyalarını Temizle butonuna tıklıyoruz ve yine kısa bir süre bekliyoruz.
windows_old_klasoru_silmek

bu işlem biraz uzun sürebilir yani hesaplama ve silme işlemi için bekleyebilirsiniz.İşlem bittikten sonra ise Windows.old klasörü temizlenmiş olacaktır.

Önceki İçerikSamsung Galaxy S7 Format Atma
Sonraki İçerikGoogle Chrome’da Facebook Bildirimleri Nasıl Kapatılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz