Windows 10 otomatik güncelleme başlamazsa ne yapmalı?

0
1280

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Microsoft firması yeni işletim sistemini olan Windows 10’u kullanıma açtı ve kullanıcıların bilgisayarlarına habersizce yüklendi.Bu işlem gerek manuel olarak gereksede otomatik olarak işleme devam etti ve yüklendi.Tabi bazı kullanıcılar yeni işletim sistemini yükleyemedi ve hatalar aldı.Rezervasyon yaptırmış olan Windows 7 ve Windows 8/8.1 sahipleri bugünden itibaren otomatik olarak güncellemeleri almaya başlıyor. Ancak güncellemesi otomatik başlamayanlar için de bir yöntem mevcut.

Halen rezervasyon yaptırmayanlar için ekranın sağ alt tarafındaki Windows ikonuna tıkladıktan sonra kayıt yaptırarak güncellemenin cihaza otomatik olarak indirilmesini ve kurulmasını sağlamak mümkün.

Windows Update uygulamasını çalıştırdıktan ve tüm güncellemeleri otomatik olarak aldığınıza emin olduktan sonra halen güncelleme olmadıysa bir kaç adımda problemi çözmek mümkün.

1- C:\Windows\SoftwareDistribution\Download klasörüne gidin ve klasördeki herşeyi silin.

2- Komut penceresini Admin modunda açtıktan sonra wuauclt.exe /updatenow komutunu çalıştırın.

3- Birkaç dakika sonra Windows Update güncellemelerini kontrol edin. Windows 10 güncellemesinin indirilmeye başlamış olması gerekiyor. Sonrasında ise kurabilirsiniz.

Önceki İçerikWindows 10 Mouse Sorunu Çözümü
Sonraki İçerikOffice 2007 – 2010 – 2013 Türkçe Yapmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz