Wi-Fi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır

0
252

Wi-Fi Şifre Değiştirme
Wi-Fi bağlantınızın daha güvenli olması için her zaman daha güçlü bir şifre kullanmanız gerekmektedir. Tabi bu gibi durumlar için ise farklı karakterli şifreler yapmanız lazım. Yani sadece doğum tarihiniz yada yıl dönümünüz gibi şifreleri tercih etmemelisiniz. Sadece kullandığınız uygulamalar yada mail hesapları değil aynı zamanda kullandığınız modem şifreleriniz içinde güvenli ve güçlü şifreler kullanmalısınız. Bu rehberimizde sizler için Wi-Fi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır onu anlatmak istiyoruz.

Bu işlem kullandığınız modem marka ve modeline göre değişim gösterebilir yani kullandığınız modem markası farklı ise işlem yerleri aynı bölümlerde olmayabilir ama mantık olarak değişim aynı şekilde yapılacaktır. Yani Wi-Fi Şifre Değiştirme işlemi aynı olacaktır.

– İlk olarak modeminize göre panele giriş yapmanız gerekmektedir. Yani her modemin bir arayüz kullanıcı adı ve şifresi bulunmaktadır. Wi-Fi Şifre Değiştirme işlemi için kullandığınız modemin arayüzüne giriş yapınız. ZyXEL marka bir modeminiz varsa Wi-Fi Şifre Değiştirme yapmak için 192.168.1.1 adresini tarayıcınıza yazınız ve karşınıza aşağıdaki bir ekran gelecektir.

Eğer yerel ip adresinizi öğrenmek istiyorsanız bu işlemi ise Windows tuşu + R tuşuna basarak ve daha sonra cmd yazınız. Son olarak ise ipconfig yazarak enter tuşuna basınız buradan ip adresinizi öğrenebilirsiniz.

Daha sonra ise karşınıza gelen arayüz bölümünden Kablosuz yada WLAN bölümüne gelerek paylaşım anahtarı yada wifi şifresi gibi bir bölümünden Wi-Fi Şifre Değiştirme işleminizi yapabilirsiniz. Şifrenizin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesini istemiyorsanız, şifrenizi en az 8 karakter olacak şekilde sayı, harf ve sembol kullanarak belirleyebilirsiniz. Değişiklikleri kaydettikten sonra, tüm cihazlarınızda yeni şifrenizle kablosuz ağınıza bağlanabilirsiniz.

Önceki İçerikTürk Telekom Yazlık İnternet Kampanyaları
Sonraki İçerikİş Bankası Sanal Kart Nasıl Oluşturulur
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz