VLC Player mı yada GOM Player mı?

0
3300

vlc-gom-player

Ücretsiz yazılımlar içinde en çok tercih ettiğimiz yazılımlar arasında media oynatıcılar gelmektedir. En çok indirilen ücretsiz media oynatıcılara baktığımızda VLC Player ve GOM Player ismi hiçte yabancı gelmiyor. Evet birçok kişinin tercihi olan bu yazılımlarla ilgili hangisini kullanmalıyım diyorsanız belki bazı özelliklerinden bahsetmemiz yerinde olabilir.

VLC Player

vlc-media-player

Basit bir arayüze sahip olan VLC player açık kaynak kodlu bir media oynatıcı. Bu sayede tüm işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilmektedir. VLC player çok fazla sistem kaynağını tüketmediğini söyleyebiliriz. VLC player kendinden altyazı desteği sağladığı için altyazıları otomatik bularak film içerisinde gösterebilmekte. VLC player’i kurarken istenmeyen ek yazılımlar kullanmanızı istemiyor. Bu bakımdan kullanıcı dostu olduğunu söyleyebiliriz. Yazılım kurulumdan itibaren Türkçe desteği sağlamaktadır. Sesi düşük videolar için VLC playerin en iyi özelliği %400’lere kadar sesi arttırabilirsiniz. VLC player tüm media formatlarını desteklediği için harici bir kodek paketi kurmanıza gerek kalmıyor.

VLC Media Player indir ‘mek için linke tıklamanız yeterlidir.

 

GOM Player

gomplayer

GOM Player kurulumu esnasında sisteminize AVG toolbarı gibi bazı can sıkıcı ek yazılımlar kurmak isteyebilir. Elbetteki bu durumdan hoşlanmayan kullanıcılar için dezavantaj. Altyazı konusunda VLC playerdan bir adım önde diyebiliriz. Altyazı düzenlemek ve senkronizasyonunu düzenleyebilmek mümkün. GOM player VLC Playerin aksine sistem kaynağını daha fazla tükettiğini söylebiliriz. GOM player maalesef Türkçe desteği sunmuyor. Türkçe GOM player kullanmak için GOM Player Türkçe Dil Paketini indirerek GOM playerinize yüklemeniz gerekmektedir. VLC playerin aksine bazı formatları oynatamayabilir. O nedenle K-Lite Codec Pack Full indir linkinden gerekli kodek paketini yüklemenizi öneririz. Gom player’deki kaldığın yerden devam etme işlevi de kullanıcı dostu diyebiliriz.

GOM Player indir‘mek için linke tıklamanız yeterlidir.

 

İki yazılımdan da dikkatimizi çeken bazı bilgileri sizlerle paylaştık. İkisininde ücretsiz olmasından dolayı kullanımı konusunda karar size kalmakta. Yazılımlarla ilgili daha fazla bilgi edinmek için GOM Player mı Yoksa VLC Player mı? isimli makaleyede göz gezdirebilirsiniz.

Önceki İçerikDidier Drogba Duvar Kağıtları
Sonraki İçerikSpotify – En İyi Ücretsiz Müzik Dinleme Servisi
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz