Vali Recep Yazıcıoğlu Kimdir?

0
1852

Vali Recep Yazıcıoğlu Kimdir

Halk arasında bir çok ilin valiliğini yapmış, üretken, çalışkan, dürüst, sesli düşünen, sıra dışı kişiliği, halka yakınlığı ve cesareti ile tanınan bir adamdır. Aynı zamanda spora önem veren bir kişi olarak tanınmaktadır. Kendisi Trabzonludur. Sürmene ilçesinde doğmuştur. Doğum yılı 2 Haziran 1948’tir. Özellikle halka yakınlığı ile dikkatleri üzerine çeken Yazıcıoğlu halk arasında Süper Vali olarak anılmaktaydı. Öğrenim hayatını o yıllarda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapmıştır. Buradaki eğitimini bitiren Vali Yazıcıoğlu 68 yılında Aydın’da maiyet memuru olmak üzere atanmıştır. 1971 – 1984 yılları arasında da 7 farklı çeşit ilçede görev yapmıştır. Bu yıllar içerisinde 1975’te Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak vatan görevini yerine getirmiştir. Yıl 1984 olduğunda en genç vali olarak Tokat Valiliği’ne atanmıştır. Bu zamanlarda daha 36 yaşında olan Yazıcıoğlu daha sonrasında 1989 yılının 14 Ağustos’unda Aydın Valisi olarak görev yapmaya başlamıştır. Sonrasında ise sırayla 19 Ağustos 1991’de Eɾzincan Valiliği’ne,  26 Eylül 1999 tarihinde Meɾkez Valiliği’ne ve de 30 Ocak 2003’te Denizli Valiliği’ ne getiɾildi.

Var olan sisteme her zaman karşı bir duruşu olan Yazıcıoğlu, bu konudaki düşüncelerini her zaman dile getirmekten kaçınmamıştır. Sözlerinde ”halkın sistem içerisine dahil olmadığını” bundan dolayı da bürokrasinin her zaman hantal bir yapıda olduğunu ifade ederdi. Ve eklerdi ki yeɾinden yönetim sisteminin aktifleşmesini ve uygulanmasını ifade ederdi. Tokat Valiliği zamanında görev alan Yazıcıoğlu, Cumhuriyetten bu zamana kadar ki olan derslikleri genişletmek amacı ile toɾba bütçe uygulamasını kazandırmıştır.

Vali Yazıcıoğlu sistemi eleştirmek konusunda aktif olduğu kadar sporla da arası gayet iyiydi. Özellikle Erzincan Valiliği görevini yaptığı sıralarda kendisi doğa sporlarıyla uğraştığı kadar bölge halkını da buna teşvik etmiştir. Bununla birlikte Erzincan’ın doğa sporları üzerindeki turizminin de gelişmesine katkı sağlamıştır. Doğa sporları içerisinde raftinge olan merakı ve arzusu olduğundan bu sporlardan geri kalmamış üstüne katkısı olmuştur. Bu spor faaliyetleri Denizli Valiliği görevi yaptığı sıralarda da  ara vermeden devam etmiştir.

Vali Recep Yazıcıoğlu‘nun ismini taşıdığı bazı yapılar:

– Denizli’ de İncilipınar taraflarına yapılmış olan ve de Ege Bölgesinin sahip olduğu en büyük parkın ismine Yazıcıoğlu’nun ismi verilmiştir.

– Denizli ilinin  Acıpayam İlçesi’ne bağlı olan Eskiköy’de iki köyü birbirine bağlamak amacı ile yaptırılmış olan köprüye Vali Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından ismi buradaki köprüye verilmiştir.

– Erzincan Kemaliye İlçesi ile Çaltı İstasyonu arasında kalan  en uzun karayolu tünelinin ismine,

  Aydın Belediyesince Aydın İl Merkezine yaptırılan kültür merkezinin ismine,

Vali Recep Yazıcıoğlu‘nun ismi verilmiştir.

Vali Recep Yazıcıoğlu 2 Eylül 2003 tarihinde geçirmiş olduğu talihsiz bir trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra bitkisel hayata girmiş,  6 gün sonra yani 8 Eylül tarihinde ise hayata veda etmiştir.

Önceki İçerikVolkan Konak Kimdir?
Sonraki İçerikTürk Silahlı Kuvvetleri’nde Rütbe ve İşaretler
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz