Twitter QR Kod Nedir? Nasıl Kullanılır?

0
2964

Twitter QR Kod Nedir? Nasıl Kullanılır?

Snapchat’da kullanıcıların büyük bir popülarite ile kullandığı QR Kod özelliğini yeni güncellemesi ile Twitter’da kullanıcılarına sundu. Böylece kullanıcılar, çok daha hızlı bir şekilde kitlelere ulaşabilecek, hesaplarının reklamını halka açık alanlarda yapabilecek.

QR Kodu Ne İşe Yarıyor?

Twitter’ın getirdiği bu kod, kullanıcıların kendi tarama kodunu oluşturmasına imkan sağlıyor. Bu kodun çıktısını aldığınızda, hesabınızın paylaşılmasını istediğiniz alanlara bu çıktı kağıdını yapıştırıyorsunuz ve sizin kodunuzu gören Twitter kullanıcıları sizin QR kodunuzu taradığında otomatik olarak sizi takip etmeye başlıyor. Son derece pratik bir uygulama. Diyelim ki bir işletme sahibisiniz ve işletmenize gelen müşterilerinizin sizi Twitter’da kolayca bulmasını istiyorsunuz. Hemen işletmenize ait Twitter hesabınıza, Twitter’ın mobil uygulamasından giriş yaparak, QR kodunuzun ekran görüntüsünü alabilir, bu ekran görüntüsünü tarayıcıdan çıkartabilir ve müşterilerinizin görecekleri noktalara bu kodu koyabilirsiniz. İşletmenize gelen müşterilerinizin bundan sonra yapmaları gereken tek şey Twitter uygulamalarından sizin QR kodunuzu taratmak. Ardından hemen sizi takip edecekler. Ne kadar hızlı bir şekilde kitlelere eriştiğinize siz bile inanamayacaksınız.

QR Kodumu Nasıl Alabilirim?

  • Android yada IOS işletim sistemli cihazınıza kurduğunuz Twitter Uygulamanızı açın.
  • Sol tarafta bulunan menüyü tıklayın ve burada bulunan QR Kodum düğmesine tıklayın.
  • Karşınıza QR Kodunuz gelecektir. İster ekran görüntüsünü alıp, çıktısını alın, isterseniz de paylaşarak QR kodunuzu başkalarına sunup, sizleri takip etmesini sağlayın. QR Kodunu paylaşmak için, QR Kodum yazısına tıkladığınızda karşınıza çıkan QR kodunuzun olduğu penceredeki Paylaş düğmesine tıklayın. Ardından, Kaydet yada Paylaş seçeneklerinden birini seçerek, QR kodunuzu başkalarına sunmak için hazır hale getirin.

Başkalarının QR Kodunu Nasıl Taratabilirim?

Bu da son derece basit bir işlem. Herhangi bir alanda gördüğünüz bir başka kullanıcıya ait QR Kodunu yine Twitter uygulamanızı açıp, QR Kodu tarama bölümünden taratabilirsiniz. 2-3 saniye sonra QR kodunu tarattığınız kişinin Twitter hesabına yönlendirileceksiniz. Artık bu kullanıcıyı takip edebilirsiniz. Hemen arkasından bir başka kullanıcının QR kodunu taramak için, “başka bir tane tara” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Tekrar kod tarama bölümüne yönlendirileceksiniz.

Önceki İçerikGeneral Mobile GM 5 D Pil Yüzdesi Gösterme
Sonraki İçerikÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz