ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar

0
2810

ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar

Resmi gazetede yayınlanan duyuru ile beraberi ÖTV zammı kesinlik kazanmış oldu. Yeni düzenleme ile pek çok araç ÖTV’den nasibini aldı. Aslına bakarsanız, hemen her araç ÖTV zammından etkilecek diyebiliriz. Çünkü ÖTV zammından etkilenmeyecek sadece iki otomobil gurubu bulunuyor.

Zamdan etkilenmeyecek ilk otomobil grubu 1600cm3 ve altı silindir hacmine sahip ve herhangi bir eki olmadan fiyatı 40.000TL’yi bulan araçlar. İkinci grupta ise son enerji sistemi ile çalışan Hibrit teknolojisine sahip otomobiller. Ancak bunlarda da şart motor güçlerinin 50kW’ı geçmemesi. Ayrıca, Hibrit otomobillere ek olarak maksimum 1800cm3 silindir hacimliler de sınırlama olarak getirilmiş. Yani bu üç şartı sağlıyorsa aracınız, ÖTV zammından etkilenmeyeceksiniz. Aşağıda ÖTV zammından etkilenmeyecek araçların listesi yer almaktadır.

Citroen Modelleri

Citroen C1, ancak ÖTV zammından etkilenmemesi için aracın benzinli olması şart. Aynı marka otomobilin C3 serisi. Bunda benzinli ya da dizel olma zorunluluğu yok. İkisi de ÖTV’den etkilenmeyecek. C4 Cactus’da benzinli olduğu sürece ÖTV zammından etkilenmeyeceğe benziyor. Çünkü yukarıdaki şartları sağlıyor.

Dacia Modelleri

Dacia’nın Sandero modelinin benzinli ve dizel modelleri de yine ÖTV zammından etkilenmeyecek araçlar listemizde yer alıyor. Aynı zamanda Duster’i de bu zam es geçmiş durumda. Logan MCV’de yukarıdaki şartları sağladığı sürece ki şuan sağladığı tespit ediliyor ÖTV zammından etkilenmeyecek. Son olarak bu aracın, Lodgy modeli de ÖTV’den etkilenmeyecekler arasında.

Fiat Modelleri

Fiat 500 benzinli olduğu sürece bu zamdan etkilenmeyeceğe benziyor. Bunun dışında, Panda (Benzinli) , Punto (Benzinli) , Linea, Egea modelleri de zamdan etkilenmeyecek araçlar arasında.

Ford Modelleri

Ford B-Max(Benzinli), Fiesta, Focus(benzinli) modelleri ÖTV’den etkilenmeyecek.

Honda Modelleri

Honda Jazz, Civic Hatchback(Benzinli) modellerinin ikisi ÖTV zammından etkilenmeyecek araçlar arasında.

Hyundai Modelleri

Aracın, i10, i20, i30, Accent Blue, Elantra modellerine sahipseniz büyük olasılıkla sizin de ÖTV zammından kurtulacağınızı müjdeleyebiliriz.

Şunu belirtmekte fayda var. Yukarıdaki tüm araç modelleri ÖTV zammı öncesi fiyatlarına göre listelenmiştir. Eğer araçların fiyat ve teknik özellikleri değiştiyse, bu zamdan etkilenebilirler. Zamdan etkilenmeyecek araçları kapsayan koşulları yazımızın başında verdik.

Önceki İçerikTwitter QR Kod Nedir? Nasıl Kullanılır?
Sonraki İçerikEsra Erol Evlen Benimle Başvuru Formu 2016
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz