Türk Telekom Güvenli İnternet Nasıl Kapatılır

0
6734

Türk Telekom Güvenli İnternet Nedir
Güvenli İnternet Hizmeti, abonenin talebi doğrultusunda kullanabileceği, Aile ve Çocuk profillerinden oluşan, uygunsuz içerik ve zararlı sitelerden koruma amaçlı olarak sunulan ücretsiz bir hizmettir. İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz. Hizmet Ücretsizdir,İsteğe bağlı olarak sunulmaktadır, Güvenli İnternet Hizmeti’ni seçmediğiniz durumda internet erişiminizde mevcut duruma göre herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Çocuk Profili Nedir
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından İşletmecilere gönderilen, çocuk profiline ilişkin listedeki alan adı, alt alan adı, IP adresi ve portlara abonenin erişiminin sağlandığı profildir. BTK bünyesinde Pedagoji, sosyoloji ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenen kriterlere uygun kategorilerdeki sitelere erişim sağlamaktadır.

Aile Profili Nedir
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından İşletmecilere gönderilen aile profiline ilişkin listedeki alan adı, alt alan adı, IP adresi ve portlara abonenin erişiminin sağlanmadığı profildir. Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engellemektedir. Aile Profilinin altında Oyun Site ve Uygulamaları engelli, Sohbet Site ve Uygulamaları engelli, Sosyal Medya Site ve Uygulamaları engelli olmak üzere 3 alt profil bulunmaktadır. Aboneler talepleri doğrultusunda bu alt profillerin bir ya da birkaçını da seçebilir.

Önceki İçerikiPhone XS / XS Max / XR Ekran Görüntüsü Alma
Sonraki İçerikİş Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz