Türk Telekom Arena Galatasaray Stadyumu

0
5851

Türk Telekom Arena Galatasaray Stadyumu
Türk Telekom Arena (kısaca TT Arena), ya da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan çok amaçlı stadyum, Galatasaray’ın iç sahadaki futbol maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Türk Telekom Arena, Timsah Arena ve Vodafone Arena stadyumlarına yapısal olarak ilham kaynağı olmakla birlikte Türkiye’deki C90 görüş açısına sahip ilk stadyumu özelliğini taşımaktadır. Toplam 52.652 koltuk kapasitesine sahip olan stadyum, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndan sonra seyirci kapasitesi bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci stadyumudur.

İlk olarak 1996 yılında gündeme gelen ancak çeşitli sorunlar nedeniyle yapılamayan ve sonrasında yeri değiştirilen projenin temeli 13 Aralık 2007 tarihinde atıldı. O dönem Şişli’ye bağlı olan günümüzde ise Sarıyer sınırlarında bulunan birbiri ardına dizili üç tepeden Şişli Belediyesince adı Aslantepe olarak değiştirilen 120 dönümlük tepeye inşa edilen Türk Telekom Arena 15 Ocak 2011’de açıldı. Türk Telekom, 2010-11 sezonunun ikinci yarısından itibaren 10 yıllığına stadyuma isim sponsoru olmuştur.

Türk Telekom Arena toplamda 198 loca ve 4500’den fazla VIP koltuğuna sahiptir. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 18 Mart 2011 tarihinde ligde oynanan ve 52.695 seyircinin izlediği karşılaşma stadyum tarihinin en yüksek seyircili maçı oldu.

Stadyum, Galatasaray’ın iç saha maçlarının yanı sıra bazı organizasyona da ev sahipliği yaptı. 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonunun grup ve ikinci tur maçlarının yanı sıra, turnuvanın final müsabakası bu stadyumda oynandı. Türkiye Millî Futbol Takımı da zaman zaman iç saha maçlarını burada gerçekleştirdi. Futbol maçları haricinde stadyum, konser organizasyonları ile çeşitli kutlama ve etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Türk Telekom Arena, Sarıyer ilçesine bağlı Huzur Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. Stadyumun batısında Cendere yolu kuzeyinde Ayazağa ve güneyinde Seyrantepe bulunmaktadır. Tepelik bir alanda bulunan Türk Telekom Arena, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa kıtasında devamı olan TEM otoyolunun yanında yer alır.

Türk Telekom Arena, İstanbul metro ağı ve Marmaray ile entegre durumdadır. Stadyuma M2 metro hattı ile direkt ulaşım sağlanmaktadır. Bu hattı kullanan yolcular Sanayi durağında inerek Seyrantepe’ye sefer yapan 2.000 yolcu taşıma kapasiteli metro trenlere aktarma yaparak stadyuma ulaşabilmektedir. Seyrantepe durağı ile Sanayi durağı arasındaki hat uzunluğu 1.670 metredir. Seyrantepe metro istasyonunun Türk Telekom Arena giriş kapıları maç günlerinde açılmaktadır. Bu istasyonuna gelen seyirciler, TEM otoyolunun yaklaşık 7 metre altında inşa edilen 150 metre uzunluğundaki yaya tünellerini kullanarak stadyuma ulaşmaktadırlar. Bu yaya tünelleri, Türk Telekom Arena’yı Seyrantepe-Taksim metro hattı ile buluşturmaktadır. 3 adet olan yaya tünellerinden bir tanesi acil durumlarda sadece stadyumun yakınındaki hastaneye hizmet vermesi için, diğer iki yaya tüneli ise tamamen stadyum için yapıldı

Önceki İçerikAskercell Nedir – Askercell Paketleri
Sonraki İçerikSamsung Galaxy S3 İle Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz