Türk Telekom Adsl Kota Sorgulama ve Öğrenme

0
29830

Türk Telekom Adsl Kota Sorgulama ve Öğrenme
Neredeyse her yerde yada tüm evlerde internet bulunuyor ve herkes kullanıyor.Bu konumuzda ise kullanmakta olduğumuz internetin kota sorgulamasının nasıl yapılacağını anlatmak istiyoruz.Genel olarak kullanılan internet firması bildiğiniz gibi Ttnet’tir.Yani neredeyse her yerde TTnet bulunmaktadır.Tabi piyasada sadece TTnet yok.Smile ADSL,Superonline,Doping gibi bir çok internet firması bulunmaktadır.İnternet bağlantısını evinize bağlattığınız zaman bir paket seçmek zorundasınız.Bu paketin ise bir adil kullanım kotası bulunmaktadır.Bu paketin ise bitip bitmediğiniz kontrol etmek isteyebilirsiniz.Bu işlem için ise aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

Adil Kullanım Kotası Nedir
Firmalar tarafından kullanıcılar için Adil Kullanım Kotası adında bir sistem vardır.Eğer size verilen kota örneğin 100 GB ise ve siz bunu ayın ortasında bitirmişseniz hızınız örnek olarak 8mbps’den 3mbps’ye düşüyor ve hızınızda büyük bir değişim oluyor.Tabi bu sadece Download hızını etkileyen bir işlemdir.Buda kullanıcıların canını sıkmaktadır.

1-İnternet kotanızı kontrol etmek istiyorsanız ilk olarak buradan giriş yapınız.Daha sonra ise sizden istenilen kullanıcı adı ve şifresinizi yazarak doğrulama kodunu yazınız.

2-Buradan giriş yaptıktan sonra ise karşınıza bilgi ve kullanıcı bilgileri gelecektir.Siz Kullanım Bilgilerini giriş yaptığınız zaman hangi ay ne kadar kullanım yaptığınıza ait bilgiler gelecektir.

3-Buradan ise karşınıza gelen pencereden Toplam Download bölümünde yazan bilgiler sizin indirme bilgilerinizdir.Eğer 100 GB kullanıyor olsaydınız az kalmış ve Adil Kullanım Kotası uygulanacaktır.

Önceki İçerikEuro Neden Yükseliyor – Euronun Yükselme Sebepleri
Sonraki İçerikFiat Egea 1.6 E-Torq 110 HP Otomatik Lounge Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz