SSK Sorgulama – SSK Hizmet Dökümü

2
1881

SSK Sorgulama – SSK Hizmet Dökümü
Bireyler SGK hizmet dökümü alma işlemi için E-SGM uygulaması üzerinde yer alan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerini sisteme girmeleri gerekmektedir. Bu aşamanın ardından ise güvenlik kodunun da girilmesi ile beraber sorgula sekmesine tıklanması dahilinde SGK hizmet dökümüne ulaşılabilir. TC kimlik no ile SSK prim borç SGK hizmet dökümü ile işe giriş sorgulama işleri yapmak oldukça kolay.

TC kimlik no ile SSK prim borç SGK hizmet dökümü ile işe giriş sorgulama oldukça kolay. SSK – SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını, SGK hizmet dökümünün nasıl alındığını ve SGK prim sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini haberimizden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK prim sorgulama işleminin de tıpkı hizmet dökümü alma işlemi gibi kolay ve hızlı biçimde yapılabilir olması çalışan bireylerin merak ettiği konulardan bir tanesini oluşturmakta. Bireylerin prim ücretleri ödediği yetkili kurumlar emekli sandığı, SSK ve bağ kur olmak üzere üç adet kurumdan oluşmaktadır. Günümüzde çıkarılan yasa ile beraber tüm bu kurumlar SGK olarak bilinen Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında birleştirilmiştir.

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?
Ülkemizde internet üzerinden hizmet vermekte olan devlet kurumlarının bir tanesinin de Sosyal Güvenlik Kurumu olduğundan bahsetmiştik. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışan bireylere sunmuş olduğu bir başka uygulama ise SGK hizmet ya da gün dökümüdür. İnternet bilgi ekranı sayesinde vatandaşların da kolayca ulaşabileceği bir uygulama olan SGK hizmet dökümü sayesinde çalışan bireyler işe ilk giriş ve çıkış tarihlerini, dönemlik biçimde oluşturulan prim ödemelerini, toplam kazancını, prim ödeme gün sayısını ve hizmet süresi gibi bilgileri öğrenebilmektedir. SGK hizmet dökümü işlemi internet üzerinden de gerçekleştirilebilir. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen çalışan bireyler, öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasına giriş yapmalılardır.

Bu işlemin ardından ise E- SGM olarak geçen sisteme giriş yapıp hizmet dökümünü kolayca alabilirler. E- SGM uygulaması sayesinde, çalışan bireyler istedikleri zaman SGK hizmet dökümü alabilirler. Bunun yanı sıra bireyler SGK hizmet dökümünü şifresiz olarak alabilmektedirler. Bireyler SGK hizmet dökümü alma işlemi için E-SGM uygulaması üzerinde yer alan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerini sisteme girmeleri gerekmektedir. Bu aşamanın ardından ise güvenlik kodunun da girilmesi ile beraber sorgula sekmesine tıklanması dahilinde SGK hizmet dökümüne ulaşılabilir.

Önceki İçerikAvea Heryöne Mesajlaşma Paketleri
Sonraki İçerikBedava Multiplayer Modern Warfare 3 Oynama Fırsatı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz