Sayısal Loto Ne Zaman Oynanıyor

0
1850

Sayısal Loto Ne Zaman Oynanıyor?
Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve en çok oynanan talih oyunlarından bir tanesidir Sayısal Loto. İlk olarak 1997 yılında başlamış olan ve TRT aracılığı ile eğlence programları dahilinde yer almaktadır. Çekilişi hafta sonuna denk geldiğinden ve hafta içi zamanlarında da diğer oyunların tamamlanması dolayısıyla tercih sebebi daha çok olmaktadır.

Öncelikle Sayısal lotonun nasıl oynandığı hakkında ufak bir bilgi verelim. İdareciler tarafından düzenlenen bu oyun, katılımcıların 1’den 49’a kadar olan sayılar içerisinde çekilecek olan 6 sayıyı tutturabilmesine göre oynanmaktadır. Katılımcılar bu sayı aralığından 6 adet sayı seçerek sayısal loto kuponuna yazarlar. Çekilişte çekilen 6 sayıdan 4 adet seri limitini tutturana ikramiye verilir. En büyük ikramiye ise 6’da 6 tutturan için verilir.

Bunun devamında 5,4 ve 3 sayının bilinmesine göre ikramiye dağıtılır. Bu oyun çekiliş özel küresi tarafından belirlenen sayılar üzerine kurulan bir sistemdir. Bu çekilişler idareciler tarafından belirlenen gün ve saatte belirlenir. İkramiye kazanan kişiler 1 yıl içerisinde kazandıkları ikramiyeleri tahsil etme haklarına sahiptirler. 1 yıl sonrasında ise bu durum zaman aşımına uğrar. Sistem tarafından tahrif edilmiş, yırtılmış, sahte, zaman aşımına uğramış ya da iptal edilmiş olan biletlere ikramiye ödenmez. Biletlere ikramiye ödenmesi için en azından bilet güvenlik numarası, arka yüzündeki bilet seri numarası, barkot ve sayıların açık bir şekilde görülmesi ve okunabilmesi gerekmektedir.

İkramiyelerde 6 bilenlere, MPİ Genel Müdürlüğü tarafından, 5 bilenlere, Loto bayileri ve ya MPİ şubelerinden ve 3,4 bilenlere ise loto bayilerinden ikramiyelerine sahip olabilirler. Çekiliş ile ilgili olarak ta Milli Piyango İdaresi tarafından her cumartesi günü saat 21.00’dan sonra resmi duyurusu yapılmaktadır.

Önceki İçerikDireksiyon Nasıl Çalışır
Sonraki İçerik4K Tv Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz