4K Tv Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

1
792

4K Tv Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Yıllardan beri 4K televizyon teknolojisi ile ilgili bir dünya haber yapılıyor. Şu anda da pek çok ülke bu yayınlara tek tek giriş yapmış bulunmakta. Hatta Türkiye’de de TRT başı çekti. Artık devir ve teknolojinin de ilerlemesi sonucu insanlar da son model televizyonlar alma yolunda ilerliyorlar. Peki ya bu televizyonları alırken nelere nasıl dikkat etmemiz gerekiyor ? Çünkü bazı yerlerde başınıza gelebilir, Şişirme fiyatlar ya da reklamlar aldatmasın sizi olmayan özellikteki televizyonları size 4K diye satmaya çalışabilirler.

Şimdi sizlere başlıca dikkat etmeniz gereken noktaları yazmaya çalışacağız. Öncelikli olarak ekran çözünürlüğüne dikkat etmeniz gerekiyor. 4K televizyonların çözünürlüğü 4096 x 2160 olmalıdır. Ekran yenileme hızı da önemli bir faktördür. Aşağı yukarı 600 Hz olması sizin açınızdan bir avantaj olacaktır. Eski televizyonların çözünürlükleri 1080p civarlarındaydı. Şimdikilerin ise 4K. Burada alacağınız televizyonun inç faktörüne de dikkat etmelisiniz. Düşük inç bir televizyon alırsanız 4K’nın zevkini ve farkını anlamayabilirsiniz. Ancak daha yukarıda bir televizyon alırsanız bu sefer de çözünürlük televizyona sığmayacağından görüntü kalitesinde negatif yönde etkilenmeler olacaktır. Bu ayarı iyi tutturmanız gerekecektir. Buraya kadar saydıklarımız önemli 3 madde idi. Bundan sonra bakacaklarınız ise belki olmazsa olmaz ama 4K televizyonun olmazsa olmazları olmayacaktır. 3D teknolojisi de güzel bir eklentidir. Pek çok kaliteli film bu şekilde çekilir. Bulunmasında fayda var.

Önceki İçerikSayısal Loto Ne Zaman Oynanıyor
Sonraki İçerikTurkcell Avantaj 25 Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz