Riskli Sürücü Modeli Nedir?

0
1497

trafik
Riskli Sürücü Modeli Nedir
Trafikde yeni bir sigortalanma yada vergi modeli geliyor.Bundan böyle Alkollü araç kullanan, kural ihlali yapan, aşırı hız cezası alan ve ehliyetine el konulan sürücüler, diğerlerine göre 3-4 kat fazla prim ödeyecek.

Artık trafik sigortası olarakda coğrafi bölge uygulaması kaldırılacak.İstanbul,Ankara,İzmir gibi nufus olarak büyük olan yerlere her kentte farklı sigorta uygulaması kaldırılacak.Kimin ne kadar sigorta ödeyeceğini Türkiye Sigorta Birliği belirleyecek.

Bu tasarıda yeni bir uygulamda daha olacak oda yeni ehliyet alanlar için geçerli olacak.Bu durumda yeni ehliyet alanlar aday sürücü olarak belirlenecek.Aday sürücüler, yaklaşık bir yıl kural ihlali, aşırı hız ve alkollü araç kullanma gibi suçlardan ceza almazlarsa ‘asil’ statüsüne alınacak. Aksi halde ehliyetine geçici olarak el konulacak.Şayet sürücüler bu zaman diliminde ceza almazsa adaylıkları kaldırılarak ‘asil’ statüsüne dahil edilecek.

Önceki İçerikSelena Ne Zaman Hangi Kanalda
Sonraki İçerikDns Önbelleği Nasıl Temizlenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz