Renault Gösterge Paneli İkaz Işıkları

0
6970

Renault Gösterge Paneli İkaz Işıkları Lambaları Ne Anlama Geliyor?

Yakıt Filtresi Uyarı Işığı: Yalnızca dizel araçlarda yer alan uyarı ışığı, yakıt filtresinde biriken suyun seviyesini gösterir. Bu işaret tencereye benzer şekildeki küçük resimden oluşur. Yakıt filtresi tüm araçlar için yakıtın motora ulaşması aşamasında kir ve toz gibi yabancı maddeleri temizleme görevini yapar. Bu yüzden yakıt filtresi uyarı veriyorsa dikkate alarak yetkili servise gidin.

Ön Sis Lambası Göstergesi:
Ön sis lambanız açıksa gösterge panelinde ikaz ışığı yanar. Bu araçta arıza olduğu anlamını taşımaz. Sis lambalarınızı kontrol etmeniz yeterli olacaktır.

Ön Sis Isıtma Göstergesi/Kızdırma Bujisi İkaz işareti: Yalnızca dizel araçlarda yer alan gösterge panelidir. Sargısal ya da yay şeklinde halkasal küçük resim ile belirtilir. Aracın kontağını çalıştırdığınız anda yanar ve araç çalışmaya devam ettikten sonra söner. Bu durum da yine bir arızayı göstermez. Buna aynı zamanda kızdırma bujisi denmektedir.

Motor Yağı Seviyesi Uyarı Işığı:
Motor yağının azalması durumunda ikaz veren göstergedir. Genelde renault araçlar için bu panelde damla, yağdanlık gibi akan çeşmeye benzeyen küçük bir simge kullanılır.

Motor Yağı Basınç Uyarı Işığı:
Aracın motor yağı basıncı çok düşükse bu ikaz lambası yanar. Bu gösterge dizel, benzin ya da tüp kullanılan araçlar için fark etmeksizin aynı uyarı verir. Bir servise uğrayıp aracın yağ bakımını yaptırmalısınız.

Hararet Simgesi:
Genelde anahtar şeklindeki resim ile ifade edilir. Motorda bulunan soğutma sıvısı görevini yerine getirmez veya aşırı ısınırsa bu ikaz göstergesi yanar. Böyle bir durumda hemen aracınızı durdurun ve müsait bir yerde bekleyin. Servisin gelmesini bekleyin bu simgenin yanmasının devam etmesi durumunda aracınızı hareket ettirmeyin. Aksi durumda contaları yakabilir ve yüksek masraflarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kısa Huzmeli Far Işığı:
Araçta kısa farların açık unutulduğu anlamına gelir. Kesinlikle aracınızda bir arıza mevcut değildir.

Kapı Açık Uyarı Işığı: Renault aracınızın bir kapısının açık olduğunu belirtmek için uyarı veren ışıktır. Eğer tüm kapıları kontrol ettikten sonra gösterge ikaz vermeye devam ediyorsa bir sistem hatası olmuş olabilir. Bunun için yetkili servisten yardım isteyebilirsiniz.

Önceki İçerikDrone Kaydı Nasıl Yapılır – Kimler için Zorunlu
Sonraki İçerikVolkswagen Arıza İşaretleri Anlamları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz