Drone Kaydı Nasıl Yapılır – Kimler için Zorunlu

0
1599

Drone kaydı nasıl yapılır? Kimler için zorunlu?

İnsansız hava araçları arasında yer alan drone kullanımı gün geçtikçe artış göstermekte olup buna bağlı olarak drone kullanıcıları için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatı üzerine resmi kayıt yaptırma zorunluğu uygulaması  başlatıldı. Drone ağırlığı 500 gram ve 25 kilogram arasında olan kullanıcılar geçtiğimiz yıl şubat ayından itibaren kayıt yaptırma uygulaması ile karşılaştı. Peki kayıt sistemi uygulaması nasıl yapılıyor?

1-) İlk olarak Kayıt Sistemi’ne girmeniz gerekiyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından açılan internet sitesine giriş yaptıktan sonra kayıt işlemine başlayın.
2-) İkinci adım olarak ”Hesap oluşturma” işlemini gerçekleştireceksiniz. Bunun için ilk olarak yaptığınız kayıt sistemine girip, kişisel bilgilerinizi(ad, soyad, e-posta …) istenilen alanlara yazın. Bir ”Şifre” oluşturmanız gerekecek, şifrenizi de oluşturduktan sonra ”Kayıt Ol”  butonunun göreceksiniz,buna tıklayın.
3-) Drone kaydı için e-postanıza hesap doğrulama işlemi için onay linki gönderilecektir. Linki tıkladıktan sonra ”Hesabım” ifadesini göreceksiniz. Bu ifade altında yer alan özel bilgilerinizi (TC kimlik no, tel no, sicil kayıt bilgileri …); ”Kişisel Bilgilerim” kısmına doğru şekilde yazın. Son olarak fotoğraf ekleme işlemi için uygun bir fotoğraf seçerek sisteme ekleyin.
4-) Bu adımda girdiğiniz bilgilerden sonra İHA Kayıt Sistemi, pilotluk yeteneğiniz ve bilgileriniz hakkında sizi bazı işlemlere tabi tutmakta olup onay alırsanız sertifika, drone bilgileriniz ile üç ayrı fotoğraf olmak üzere sisteme ekleme yapabiliyorsunuz.
5-) Beşinci adımda drone’u satışa çıkarmak veya hurda şeklinde elden çıkarmak istiyorsanız formunuza alıcının TC kimlik numarasını girmeniz gerekmekte. Alıcı da onay verirse drone’unuz karşı tarafın hesabına geçmiş oluyor.
6-) Son olarak işin uzmanları tarafından incelenen kullanıcı, onaylanır. Ardından cihazın bir plakaya sahip olması gerekir. Bu işlem içinde yeni plaka tahsis edilerek, işlem tamamlanır.

Kimler İçin Zorunlu?

Drone’un ticari amaçla kullanılması durumunda tüm cihazlar için kayıt işlemi zorunlu olarak yapılmakta. Mesela ticari amaçlı foto çekiyor ve video kaydı yapıyorsanız o zaman kayıt yaptırmak zorundasınız. Fakat eğlence için kullanacaksanız cihaz kalkışının 4kg altında ağırlığa sahip olması durumunda kayıt işlemi gerekmemektedir.

Önceki İçerikD Smart Modem Kurulumu Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikRenault Gösterge Paneli İkaz Işıkları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz