Volkswagen Arıza İşaretleri Anlamları

0
5319

Volkswagen Arıza İşaretleri Anlamları
Volkswagen araçları dünya çapında kalitesini oldukça iyi gösteren araçlar arasında yer almakta birlikte güvenlik ve sağlam olması bakımından kullanıcılarına en iyi teknolojileri sunmaktadır. Araçta bazen uyarı veren işaretler bir sorun olduğunu göstermek için sizi ikaz ediyor demektir, bu durumda yapmanız gereken aracınızı bir yetkili servise göstermek olacaktır.
Yağ Basınç Arıza İşareti: Araç motorunuz yağ dolaşımını gerçekleştirmiyor veya yağ miktarı azalmışsa bu lamba yanarak uyarı verir. Yapacağınız şey araç yağ miktarını ölçmeniz olacak. Bunu da araç motorunda bulunan gösterge çubuğu sayesinde yapabilirsiniz. Yağ oranı araç için çok önemlidir, yağın yetersiz olması durumunda motor yanabilir ve yüksek maliyetler ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Volkswagen Arıza İşaretleri Anlamları
Akü Şarj Arıza İşareti: Akünüzü şarj etmediyseniz , bu ikaz lambası yanar. Aracınızda yer alan dinamo veya aküde sıkıntı olabilir. Tüm elektrikli donanımları kapatıp en yakın yetkili servise uğramalısınız.
Fren İkaz Lambası:
Freniniz aktif konumda ise bu lamba ekranda yanar. Yapmanız gereken freninizi pasif konuma getirmek olacaktır. Eğer bu işlemi yapmazsanız aracınızın balata ve disklerinde sorunlar ortaya çıkabilir.
Fren Balataları Aşınmış Arıza İşareti:
Aracınızın frenlerinden sanki arabanın alt kısmına sıkışan bir şey varmış gibi ses gelir. Bu durumda araç ekranında balatların bitme noktasına geldiği anlamını taşıyan ikaz ışıkları belirir(Bu ikaz Volkswagen’in son çıkan modellerinde yer alır).
Volkswagen Arıza İşaretleri Anlamları
Kapı Açık İkaz İşareti:
Bu durumda araç hareket etmez, kapının kapanması için uyarı verir. Araç kapılarını kontrol ederek yolunuza güvenli şekilde devam edin.
Emniyet Kemeri İkaz İşareti:
Emniyet kemerini takmadığınız durumda alarmlı  ve sesli uyarı veren ikaz lambasıdır.
Volkswagen Arıza İşaretleri Anlamları
Araç Motor Soğutma Sistemi Arıza İşareti: Araç fazla ısındıysa ekranda hararet göstergesi yüksek şekilde gösterilir. Araçta su azalmış ya da su dolaşım sistemi arızalanmış olabilir. Motor/Kaput/Bagaj Açık İkazı: Araç kaputu veya bagaj kapaklarını açık unuttuğunuz durumlarda uyarı veren ikaz işaretleridir. Araç seyir halindeyken kapaklar rüzgarın etkisiyle uçabilir, bu yüzden ikaz işaretlerine dikkat ediniz.

Önceki İçerikRenault Gösterge Paneli İkaz Işıkları
Sonraki İçerikArmadi Çelik Kapılar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz