Probiyotikler, Anksiyete, Stres ve Depresyon

0
795

Gelin, Fransa’da insanlar ve su sporları üzerine yapılan ve katılımcıların iki farklı probiyotik türü alan iki gruba ayrıldığı (lactobacillus ve bifidobacillus) bir araştırmaya göz atalım. Bu çalışma aynı zamanda “probiyotikler” ile ilgili kısa bir araştırma yaptıktan sonra gözüme çarpmış bir şeydi. Sonuçlar, fareler üzerinde yapılan bir önceki çalışmaya çok benziyordu; 2-4 haftalık bir probiyotik kullanımından sonra, bu bireylerin 24 saatlik bir süre boyunca, daha az stresli, daha az depresif, daha az endişeli oldukları ve kurs sırasında daha sakin kaldıkları fark edildi. Tabi çektikleri derin uyku da buna yardımcı oldu.

Uyandığınız ilk zamandan itibaren gün geçtikçe kortizol seviyelerinin azaldığı görülmüştür. Tipik olarak stresli bir kişinin kortizol düzeyi ise gün boyunca artar. Her iki çalışma da probiyotiklerin serotonin seviyelerini etkileyebildiğini ve bu durumun sakinleştirici duyguları da yansıttığını ve desteklediğini göstermiştir. İster inanın ister inanmayın, serotonin çoğunlukla beyinde olan bitenle ilişkilendirilir, fakat aynı zamanda maddenin yaklaşık 3/4’ü bağırsaklarınızda depolanır.

Bir probiyotik takviyesine ihtiyacınız var mı?

Evet, bazı araştırmalar kanıtlamak istediğimiz şeyi destekliyor. Peki bu araştırmalar probiyotik takviyesi kullanmak isteyen sıradan bireyler için ne sunuyor? Bakteri ya da probiyotik takviyesi, fazla karbonhidratları parçalamaya yardımcı olabilir. Ayrıca daha yüksek proteinli diyetler yapan kişilerin vücudunda kullanılan proteinin azot tarafından parçalanmasını da engeller. Probiyotik takviyeleri için internetten alışveriş yapacaksanız, Fitbull gibi güvenilir internet sitelerini tercih edebilirsiniz.

Kullanılmakta olan patojenler ya da bakteriler diyetinize veya bakteri oranı yüksek gıdalara (örneğin yoğurtlar ve sebzeler gibi) eklendiğinde metabolizmayı, besin maddelerini ve sindirim sistemini destekler. Bunlar, bağışıklık sistemine yardımcı olabilecek B vitamini ve K vitamini düzeylerinin yükselmesini de sağlarlar.

Şok edici olabilecek bazı ilginç gerçekler de vardır. Probiyotikler vücut yağ oranına iyi gelebilir ve özellikle karbonhidratlar olmak üzere sindirilen kalorilerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayabilir.

Vücudunuzdaki genel probiyotik seviyelerini arttırmak için yiyebileceğiniz bazı yiyecekler ise şunlardır: yoğurt ve lahana turşusu ile çay, kimchi ve soya fasulyesinde bulunan Kombucha probiyotikleri.

Önceki İçerikvCard Birleştirme – Tek Dosya Haline Getirme
Sonraki İçerikTürk Telekom Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz