Phuket Nasıl Bir Yerdir?

0
1779

Phuket adası, Tayland’da bulunan en geniş ada özelliğine sahiptir. Phuket adası sizlere derinlemesine bir tatil fırsatı sunabilir. Çünkü bu bölgeye gelen turistler için neredeyse her şey düşünülmüştür. Hatta insandan daha çok doğa düşünmüştür desek yalan olmaz.

Phuket adası, kısa özeti ile neredeyse dünya doğa harikalarının bir arada bulunduğu bir ada durumundadır. Her kafadan gelebilecek turist için dinlenme, gezme ve eğlence alanları bulunmaktadır. Gecesi gündüzü ayrı bir dolu dolu olan bu ada gelen turistleri hayli memnun etmektedir. Bir çok gezen turistin anı defterinde bir daha gitmeyi isteyeceklerini yazmaları da durumu gayet iyi özetlemektedir.

Phuket rehberinde, plajlarından doğal manzaralarına, tapınaklara, parklara, şelalelere, mercan adalarına kadar keyifli vakit geçirebileceğiniz her şey mevcuttur. Zaten gitmeden önce kısa bir bilgi edinirsiniz. Sonrasında zaten kafanızda ufak bir gezi planı oluşur. Tabi burada sizin daha çok nasıl bir tatil keyfi yaşamak istediğinize göre şekil değişebilir. İlk geldiğiniz zamanlarda öncelikle konaklamanızı ayarlamak istersiniz. Eğer ki ailenizle birlikte bir tatil keyfi yaşamak isterseniz sizlere Karon ya da Kata plajlarını öneririz. Eğlenceli ve hareketli bir tatil düşlüyorsanız, Patong plajı sizin bu isteğinize cevap verebilir. Eğlenmekten çok keşif amaçlı bir tatil düşünüyorsanız da Kamala plajını gezebilirsiniz. Bu adada herkese ve her bütçeye göre ve de her zevke göre tatil seçeneği mevcuttur.

Arada hatırlatmak gerekir Phuket adasının turist akını yıl başlarında hat safhaya ulaşırken Nisan başlangıcında ve Ekim sonunda da yoğunluğa ulaşabilmektedir. Bu bakımdan tatil seçeneğinizi buna göre planlayın ya da duruma göre turlarınızı biletlerinizi yerler dolmadan ayırtın.

Phuket rehberinde, keyif alacağınızı düşündüğümüz gün batımını Promthep Burnu’nda izleyebilirsiniz. Bir akşam yemeğinde bölgenin güzel deniz ürünlerinden tatmak isteyecek olursanız Chalong Körfezi’ndeki restoranlarda güzel bir yemek ziyafeti çekebilirsiniz. Fal konusunda aranız iyi ise Ünlü Wat Chalong’u ziyaret edebilir ve bir falınıza baktırabilirsiniz. Thai’de geleneksel olan Thai masajını yaptırabilirsiniz. Tropik plajlara sahip olan adada bir araba gezisine çıkabilirsiniz. Ada küçük olduğundan dolayı araba sevdanız çok uzun sürmeyecektir. Bu yüzden dinlenme yerlerinde bol bol arabadan inin ve bu güzelliğin keyfini çıkarın. Sevdikleriniz ile fotoğraf çektirin. Mükemmel havasını içinize soluyun. Çünkü Phuket adası’nda durduğunuz her vakit zaman kaybıdır.

Phuket’te siz kadar çocuklarınız da doyasıya eğlenecek. Her şeyiyle düşünülmüş olan bu tatil bölgesinde çocuklarınız plajlardaki spor aktiviteleriyle, hayvanat bahçelerinde, safarilerde, fil gezileriyle keyifli vakit geçirebilecek.

Phuket rehberi içerisinde, şehre ulaştığınız anda konaklama bölgesine de çek çeşitli seçenekler ile ulaşabilirsiniz. Tuttuğunuz otelin limuzinleri ile gelebilir, tur acentesi vasıtası ile geldiyseniz tur otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da Kişisel kullanım için araba kiralayabilir böyle tatilinizi geçirebilirsiniz.

 

Önceki İçerikAlbay Reşat Çiğiltepe Kimdir?
Sonraki İçerikAndroid Telefonlarda Oyunlar Nasıl Güncellenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz