Oyuncu Olmak İçin Nasıl Bir Eğitim Almak Gerekir?

0
1621

Oyuncu Olmak İçin Nasıl Bir Eğitim Almak Gerekir?

Oyunculuk tümüyle senaryoda oynadığınız karakterin o anki duygularını yaşama ile alakalı bir olgudur. İyi bir oyuncu, içindeki karakterin duygularını en iyi şekilde aktarabilmeli, duygu geçişlerini profesyonelce yapabilmeli, günlük hayatta konuşur diliyle seyirciye hitap edebilmeli ve tüm bunları en doğal haliyle gerçekten yaşıyormuş gibi yapabilmelidir. Tüm bu kriterler göz önüne alındığında bu alanlarda eğitim almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Duyguları en iyi şekilde aktarabilmek adına tiyatro eğitimi şarttır. Ancak her yerde verilen tiyatro eğitimlerini önermiyoruz. Alacağınız eğitim işin ehlinden olmalı. Sahnede bir replik içerisinde ağlarken birden gülmeye başlayacağınız, aynı sahnenin aynı perdesinde öfkeliyken birden yumuşayacağınız gibi zıt duygu geçişleri yaşayacağınız olay örgüleri ile karşılaşmanız muhtemel. Özellikle sitcom türünde bir senaryoda yer alıyorsanız, sürekli bu tarz duygu geçişleri yaşamanız gerekecektir. Duygu geçişini tam anlamıyla veremezseniz izleyici oyundan kopacak ve ondan sonraki sahneleri dört dörtlük uygulasanız bile bir daha size odaklanmaları çok zorlaşacaktır. Böylesi durumda en ağır sahneler sizde bile olsa, izleyiciye filmin en başarılı sahnesi hangisiydi diye sorulduğunda sizin adınız kimsenin aklına gelmeyecektir. Bu yüzden duygu geçişlerini dört dörtlük aktarmanızı sağlayacak uzman eğitmenlerden tiyatro, oyunculuk eğitiminizi almanız bu alanı meslek edinmek isteyenler için hayati önem arz etmektedir.

Duyguyu herne kadar yüz ve mimikleriniz ile profesyonel şekilde verirseniz verin, ses ve tonlamalarınız yeterli değilse yine o yaşamanız gereken duyguyu veremeyeceksiniz ve izleyici sizden kopacaktır. Bu yüzden ses ve tonlama dalında diksiyon eğitimi almanız gereklidir. Duygu aktarımınız böylece dört dörtlük olacaktır.

Hem oyunculuk hem de diksiyon eğitimi alsanız da, izleyiciye nasıl yöneleceğinizi bilmiyorsanız yine başarıyı elde edemeyeceksiniz. Unutmayın ki, oyunculuğun büyük bir kısmı duygulardan oluşsa da, tamamı duygu değildir. Hitabet de pizzanın büyük bir dilimini kaplamaktadır. Bu yüzden, gerek rol içerisindeki karakterlere hitabetiniz gerekse de, zaman zaman izleyiciye dönük serzenişlerinizde sergileyeceğiniz hitabetinizin gelişmesi için hitabet sanatı eğitimini de profesyonel kişilerce almanız gereklidir. Bu üç dala hakim olduktan sonra, artık profesyonel bir oyuncu olmanız için sadece birazcık pratik yapmanız yeterli olacaktır.

Önceki İçerikVpn Kullanmak Güvenli Mi
Sonraki İçerikNasıl Kurt Adam Olunur?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz