Mum Nasıl Yapılır?

0
1553

mum-nasil-yapilir

Evimizin öncelikli ve şık aksesuarlarından olan mumlar, oldukça sevimli tasarımları ile evinizin vazgeçilmez birer parçası. Çeşitli renk seçenekleri, farklı desenleri ve görünüşleri ile evinizde eşyalarınızla uyumlu bir görüntü sergiliyor. Hatta bunların yanında çikolata, farklı meyve kokuları ve kahve kokuları ile evinizin havasını değiştiren cinste tasarlanmış mumlar da mevcut. Bu mumları satın alabileceğiniz gibi kendinize özgü olarak bir mum tasarımı da gerçekleştirebilirsiniz.

Evinizde sadece bazı malzemelerin bulunmasıyla mum yapabilmeniz mümkün. Peki evde mum nasıl yapılır? Öncelikle evde mum yapmak istiyorsanız bunlar için gerekli tüyoları sizlerle paylaşalım. 

Mum kolay şekil alabilen bir madde olduğu için şekil konusunda sizi özgür bırakıyoruz. Mumun tasarımını uzun ya da kısa düşünerek yapabilirsiniz. Tercihinize göre mum için farklı deniz kabukları, yumurta kabukları gibi değişik eklemeleri tercih edebilirsiniz. Mumu yapma aşamasına başlamanız için öncelikle yirmi üç santimetre boyarında bir fitil tercih etmenizi öneririz. Dilerseniz eritmiş olduğunuz parafin maddesinin içinde fitili yirmi saniye batırarak da işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonra erimiş haldeki parafin maddesinin içinden çıkarılan fitilin kuruması beklenmelidir. Eğer mumunuzun renkli ya da kokulu olmasını istiyorsanız çok az miktarda stearine kullanmanız yeterlidir. Bu uygulamaya uygun olarak 7×2 inç oranlarında bir mum elde edilecektir. Mumu kuru ve temiz bir kaba dökmeniz önemlidir. Fakat bu işlemlerden önce kalıbın içine silikon sprey sıkmayı da unutmayın, bu mumun kuruduktan sonra kolay çıkmasını sağlayacaktır. Fitili yerleştirme işleminde de titiz davranmalısınız.

Kalıbın içine fitili çok düzgün ve ortalanmış şekilde yerleştirin, fitilin gergin olmasına özen gösterin. Mumunuzu bu işlemlerden sonra elde etmiş olacaksınız. 

Mum yapma işlemi oldukça basittir, fakat bazı titizlikler de gerektirir. Fitilin doğru yerleştirilmesi, mumun döküleceği kabın önceden silikonla spreylenmiş olması gibi. Bunlara dikkat ederseniz mum tasarımlarınız daha şık ve daha canlı görüneceklerdir. Böylece eviniz sizin tasarımlarınızla daha hoş bir ortama dönüşecektir. Romantik anların, anlamlı bir geceye dönüşmesi ya da hobilerinizin gelişmesi için mum tasarımlarınızı kendiniz yapın. Böylece tasarımlarınızın değeri gözünüzde artacaktır.

Önceki İçerikİphone Ekran Kilidini Unuttum
Sonraki İçerikHosting Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz