Hosting Nedir?

0
888

hosting-nedir

Barındırma hizmeti olarak da bilinen Hosting, internet dünyasında web siteleri için, yer sağlayıcılarıdır. Bu konuya çok uzak olanlar için şöyle bir tanım yapalım. Diyelim ki, siz müteahitsiniz, bir ev inşaa edip, içerisindeki odaları insanlara kiralamak istiyorsunuz değil mi? Bunun için neler gerekli? Öncelikli olarak, binayı inşaa edeceğiniz bir arsaya, binayı inşaa edecek, inşaat mühendisine en son odaları kiralayacağınız müşterilerinize gerek vardır. İşte, hostingler de internet dünyasının arsaları, inşaat mühendisleri de web tasarımcılarıdır. Öncelikli olarak bir girişimci, web sitesini barındıracak bir hosting firmasına ihtiyaç duyar. Sonrasında da bu web sitesini tasarlayacak, mühendise yani web tasarımcıya gerek duyar. Web tasarımcısı siteyi kiraladığınzı hostinginiz üzerine kurar.

Eğer bir web siteniz olsun istiyorsanız ihtiyacınız olan sitenizi yayınlamak için özel üretilmiş, yüksek performanslı bir sunucudur. Bu sunucunun yüksek performanslı olmasının önemi gelişen teknoloji ile oldukça artmıştır. Hostingler bu işlevi görür, sürekli güncellenen ve mevcut olan web sitesinin dosyalarını, verilerini saklayan. Kullanıcının talebi ile bu dosyaları, gösteren internet omurgasına hızlı bağlanan ara yüzlerdir. Bu sebepten ötürü, hostinginiz ne kadar hızlı olursa, o kadar çok kişiye aynı anda veri sunabilirsiniz. Bu durumu şöyle düşünün, bir bilgisayarda aynı ayna 100 not defterine yazı yazmak ile, bir not defterine yazı yazmak hiçbir olur mu? 100 not defteri ile aynı anda yapılan işlemler bilgisayarı yavaşlatacaktır. Bunu karşılaması için de, Hostinglerin yüksek performansta olması gerekmektedir. Aynı anda, bilgisayarınıza giren 10.000 kişinin yazı yazdığını düşünün. Bu gibi devasa bir işlemlere web siteleri her gün maruz kalır.

Genel olarak, hostingler sunucu istemci arasında olan veri saklama ve yayınlama işlemini yapan platformlar, web serverlar da verileri depolayan platformlardır. Hosting ile server içli dışlıdır hatta tanımları çoğu kez karıştırılır. Genel olarak, sunucuda yani serverda yer alan veri, hosting tarafından alınıp, istemciye yani sitenizin ziyaretçilerine ulaştırılır. Bu yüzden, bir web sitesi hayali kuranlara öncelikli olarak tavsiyemiz, kaliteli hosting firmalarından bu ihtiyacınızı temin edin ki sonrasında sitenizin büyümesi halinde sıkıntılar ile karşılaşmayın.

Önceki İçerikMum Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikAyna Nasıl Yapılır?


Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz